Nemhogy nem ítéltek el, de még csak ki sem hallgattak senkit az egyik legdurvább korrupciós ügyben

KÉP: Orbán Viktor és Ács Rezső polgármester Fotó: Koszticsák Szilárd

Hadházy Ákos az LMP antikorrupciós szóvivője még a múlt évben mutatott rá a közbeszerzésekkel kapcsolatos visszaélésgyanús ügyletre.

A politikus egy 2012-ben készített hangfelvételt bizonyítékként mutatott be, amelyen a szekszárdi fideszes politikusok magyarázzák el, hogy hogyan működnek a közbeszerzések Magyarországon az Orbán-kormány alatt.

“A pénzeket a legtöbb esetben vagy rossz célokra használták fel, vagy egy külön erre a célra felépített, maffiaszerű hálózaton keresztül egyszerűen ellopták.

A kormány által emlegetett közös sikerekben tehát nagyrészt csak a Fidesz és gazdasági hátországa osztozott, míg a magyar adófizetők és vállalkozások kimaradtak ebből.

Hadházy szerint a rosszul felhasznált források eredményeként kontraszelekció alakul ki a gazdaságban.

Nem a saját lábukon megállni tudó vállalkozások, a jó termékeket és szolgáltatásokat kínálók élnek meg, hanem a mutyizók, a törleszkedők, akik egyébként életképtelenek lennének. ” – tudósított az index, még a múlt évben. 

A hangfelvételt itt meg tudod hallgatni

“A szekszárdi fideszes polgármester, Ács Rezső magyarázza, hogyan működik ma Magyarországon a közbeszerzések rendszere, miként házalnak az előre lezsírozott projektekkel a bennfentes cégek.

Ács Rezső az egyik óvodaberuházás kapcsán arról beszél, hogy az uniós pályázatokon természetes a túlárazás, mert így még a 15 százalékos önrészt sem kell végül kifizetniük az önkormányzatoknak.”

Most 2017-ben az derült ki, hogy a nyomozóhatóság semmit nem lépett az ügyben, még senkit sem hallgattak ki.

Polt Péter legfőbb ügyész azt írta:

„A nyomozás időszerű befejezésének akadályát az igazságügyi építész szakértő késedelme okozza, aki szakvéleményével – amely előterjesztésének meghosszabbított határideje 2016. november 30-án járt le – csak 2017. július 10-én küldte meg a nyomozó hatóság részére, annak ellenére, hogy őt a Szekszárdi Járási és Nyomozó Ügyészség a mulasztás miatt rendbírsággal sújtotta. Az ügyben nem hallgattak ki gyanúsítottat.”olvasható az index tudósításában. 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!