Helyreigazítás

A pestibulvar.hu weboldalon 2017. június 12. napján közzétett “88 rendbeli csalással vádolták, meghamisította orvosi bizonyítványát, most 130 millió közpénzt kapott – kitalálod, kiről van szó?” című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy az állam közpénzt adott Dr. Vereczkey Attilának. Cikkünkben a valós tényeket hamis színben tüntettük fel, amikor azt a látszatot keltettük, hogy a korábban Dr. Vereczkey Attilával szemben folyamatban volt büntető-, illetve etikai eljárás okán a Dr. Vereczkey Attila által vezetett Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet méltatlan lenne a részére odaítélt állami támogatásra.

Hamisan sugalltuk, hogy a pályázati támogatásként odaítélt közpénz felelőtlenül került felhasználásra, ugyanis valóság az, hogy a Dr. Vereczkey Attila által vezetett Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézetnek, illetve az intézet részére megítélt támogatásnak semmi köze nincs büntető-, illetve etikai eljáráshoz. Ezzel szemben a valóság az, hogy a Versys Clinics a pályázati támogatást a szabályos pályázati eljárás lefolytatását követően szakmai szempontok alapján kapta meg.

Hamisan sugalltuk, hogy Dr. Vereczkey Attila orvosszakmai működése, tevékenysége kifogásolható, ugyanis azzal kapcsolatban sem a cikk által hivatkozott büntetőeljárásokban, de más fórumon sem merült fel soha, hogy Dr. Vereczkey Attila – különösen szándékosan – orvosszakmai szabályszegést követett volna el.

A kísérletinek minősülő kezelés kapcsán hamisan sugalltuk, hogy Dr. Vereczkey Attila illetve a Versys Clinics olyan vizsgálatot alkalmazott, amely klinikai kísérletnek minősült volna, illetve megsértette volna az emberen végzett kutatás szabályait, ezzel bűncselekményt követ el, illetve ezért a páciensektől jogtalanul kér pénzt.

Elhallgattuk, hogy Dr. Vereczkey Attila illetve a Versys Clinics a nevezett eljárás megkezdésé megelőzően az illetékes egészségügyi szerv (az ETT-HRB szakvéleménye alapján Budapest Főváros Kormányhivatala Budapest V. kerületi Népegészségügyi Intézete) állásfoglalását kérte az eljárás hazai elvégezhetőségét illetően, az eljárások végzését pedig a hatósági engedély birtokában kezdte meg. Később, amin az engedélyező szerv (ENKK) a korábbi hozzájárulást megvonta a Versys Clinics nyomban be is szüntette ebbéli tevékenységét.
Jelenleg a vizsgálat kísérleti jellegének megállapítása és engedélyezése kapcsán per van folyamatban.
A tények java részének elhallgatásával azt sugalltuk hamisan, hogy Dr. Vereczkey Attila illetve a Versys Clinics megszegte az emberen végzett kutatás szabályait.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!