Lázár átvette a rendőrség vezetését: rács mögé dugja a demokratikus szabadságot

„A Pride-ot nem lehet kordonok nélkül megtartani, a hatályos jogszabályok szerint nem lehet máshogy vonulni” – közölte Lázár János miniszter szokásos csütörtöki sajtómiséjén.

“A jogszabály világos, a rendőrség a kérést nem tudja teljesíteni, ha törvényesen jár el” – adta ki határozottan a parancsot, amit csak

ezek után erősített meg a rendőrség is: kordonokkal és teljes területlezárással biztosítják a rendezvényt.

A Pride szervezői szerdán közölték, hogy nem akarnak kordonok között vonulni szombaton, ezért akár a felvonulást is lefújhatják. A rendőrségi álláspont az utolsó pillanatra ígérte az útlezárás alkalmazását illetve annak teljes elvetését.

Nos, Lázár döntött helyettük.

Karlik Cintia szóvivő az Indexnek azt mondta, ahol ellentüntetők várhatók, ott indokolt a kordon, a menet teljes hosszában viszont nem, így ugyanis menet közben nem lehet csatlakozni, és kiszállni sem. Arról nem is beszélve, hogy az értelmetlen hatósági feszültségkeltés önmagában provokálhatja a szélsőséges megnyilvánulásokat, mivel kordon mögül könnyebb mocskolódni, mint egy nyitott tömeg önszabályozó folyamában.

A szervezők később azt közölték, lebontják a kordonokat.

A mesterségesen gerjesztett konfliktusforrás önmagában azért is értelmetlen, mert a legutóbbi „konfliktus” két éve történt, ami szánalmas megfutamodás lett Budaházy és 4-5 társának hisztije után, akiket tíz perc alatt kitakarítottak az akkori fesztivál indulási pontjáról.

Egyáltalán nem mellesleg ezzel egy időben harminchat nagykövetség – köztük az amerikai – biztosította támogatásáról a magyarországi meleg közösségeket, valamint békés és törvényes keretek közötti önkifejezésüket a 22. Budapest Pride fesztivál alkalmából kiadott közös közleményében.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!