Rémült levél az emberminiszternek, aki ódát írt a birkapörkölthöz

Úristen!; Elolvastam Balog Zoltán szózatát a birkapörkölthöz és az egóm azóta romokban hever, mivel az emberminiszter szerint:

“-A birkafőzés több száz éves hagyomány, ez egy mélyen és magasan is kulturális dolog, benne van minden, ami a kultúrához tartozik;

-Előtte ugye egy pálinkát kell meginni, utána meg egy vagy kettő vagy három pohár bort, tehát benne van a borkultúra;

-A birkapörköltben az Emberi Erőforrások Minisztériumának teljes portfóliója is benne van

-A 40 kilós vaslábast emelgetni komoly sport;

-Benne van az oktatásügy, mert tovább kell adni a receptet évszázadokon át;

-Az egészségügy is, mert aki jól étkezik, az nem lesz beteg, aki rosszul étkezik, az beteg lesz, és azt meg kell gyógyítani, úgyhogy az egészség is része a birkafőző fesztiválnak.

-Ja, és ott van az egyházügy is, mert a papok jól imádkoztak, mert szép idő van “.

birka1

Megtudtam, hogy nem vagyok kulturált. Se „mélyen, se magasan”. Ez a felfedezés eléggé megrázó volt.

Nem szeretem sem a pálinkát, sem a bort. Vagyis borkultúrám sincsen. (Jelzem, ezt speciel eddig is gyanítottam.)

Nem vagyok sportember, tök hiába úszom, meg tornázom. Képtelen lennék egy 40 kilós vaslábast nem, hogy emelgetni, de szimplán megemelni sem.

Az oktatás is csődöt mondott velem, hiába is szereztem egy vacak diplomát. Teljes kudarc. Nem hogy nem adtam tovább a birkapörkölt receptjét, de nekem sem tanította meg senki. Így teljesen kimaradtam a birkapörkölt-recept-láncból. A gyerekeim, unokáim is jól megszívták velem.

birka2

A szerencsétlen egészségügynek is csak terhére vagyok. Nem táplálkozom egészségesen. Nem szeretem a birkapörköltet. Persze ezen még próbálhatnék változtatni, nehogy emiatt betegedjek meg és rám kelljen költeni azt a tengernyi társadalombiztosítási pénzt, amit eddigi hosszú, ám egészségtelen életem során befizettem.

De ami talán még ennél is rosszabb, nem vagyok vallásos. Nem hittem el, hogy a jó idő a papok imáinak köszönhető. Ahelyett, hogy templomba mentem volna a birkapörkölt főzés jeles napján, egyfolytában az időjárás-radart fürkésztem. Onnan tudtam, hogy jó idő lesz. Amiért persze titokban – mert mint említettem, nem vagyok vallásos – elejtettem pár fohászt magam is. Lehet, hogy mégis csak besegítettem az egyháznak?

Mélyen tisztelt Balog Zoltán Emberminiszter Úr!

Mi lesz most már énvelem?

Ezek után még abból a vacak 7,5 milliárd forintos népi kultúra támogatásból sem kérhetek egy fillért sem. Azt pedig bizonyára nagyon igazságosan fogják szétosztani, mert, ahogy írni tetszettek az EMMI honlapján, a támogatás meghívásos alapon történik majd. És annak elfogulatlan igazságosságát senki sem vitathatja.

Még az az egyetlen szerencsém, hogy a tisztelt Emberminiszter Úr legalább azt nem mondta ki, hogy nem is magyar az, aki nem szereti a birkapörköltet.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!