A bankot képviseli a devizahitelesekkel szemben a Momentum-vezér korábbi fideszes munkaadója

Trócsányi László - Fotó: MTI / Mohai Balázs

2017.06.28. 11:49

A Magyar Nemzet birtokába jutott dokumentumok szerint Tócsányi László igazságügyminiszter irodája legutóbb “egy devizaalapú autóhitel-szerződés miatt indult perben járt el a bíróságon a pénzintézet érdekében.”

A Nagy és Trócsányi ügyvédi iroda az Erste Bank Hungary Zrt-t képviseli az adósokkal szembeni több devizahiteles perben is.

Bár Trócsányi nem praktizál, az ügyvédi iroda továbbra is résztulajdonában áll, ami az állami megrendelésekből is szépen kiveszi a részét. Ráadásul korábban pont az igazságügyminiszter nyújtotta be a parlamentnek a devizahitelesekre vonatkozó törvénycsomagot.

A játékszabályok Trócsányi általi lefektetése után a résztulajdonában álló ügyvédi iroda gyorsan rástartol a devizahitelesekre. Szép volt.

A “nem éppen adóspárti” törvénykezést már sokan minősítették, de a cikkben bővebben olvashatnak arról is, hogy miként képviselte a miniszter a 4-es metró alagútépítő kivitelezőjét a BKV Zrt.-vel szemben, vastag állami kártérítésért a nyilvánosság kizárásával.

Ennél az irodánál volt gyakornok korábban hónapokig Fekete-Győr András a Momentum vezére is (A Momentumtól még mindig nem kaptunk választ többek között arra, hogy vajon történtek-e egyeztetések Demján Sándor magángépén a Momentumos Mécs János testvére, Mécs Imre és Habony Árpád közt?). Jár a keksz ide is.

Az Erste biztosra ment, mivel a lap szerint Trócsányi ügyvédi irodájánál több kormányközeli figura is dolgozik, ilyen például Bogdán Tibor, a miniszter főtanácsadója, aki kormányüléseken is fel szokott tűnni.

 

Lázár János egyébként tavasszal vette védelmébe az igazságügyminisztert. A Trócsányit ért kritikák kapcsán így fogalmazott;

 „Örüljön az ország, hogy ilyen kiváló minisztere lehet.”

Örül is, mint majom a farkának.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!