Ne álljunk meg részeredményeknél: Horthyt a magyar zsidó világjátékok fővédnökének

Orbán hibát hibára halmoz.

Amikor a metró ajtaja 10 percen át nem nyílt ki, a bedühödött emberek – mint arról többen beszámoltak – azt kiabálták, hogy „Mészáros Lőrinc”, meg azt, hogy „stadionok”. Simicska arc nélküli, háttérbeli fantom volt, absztrakció csupán, alig-alig tudtak róla, a „csak arra ügyeljünk, hogy ne mi kapjuk a legtöbbet”- féle esetek, vagy mondjuk a Quaestor-ügy igen kevesekhez jutott el, s kevesen fogták fel azok lényegét, ám Mészáros Lőrinccel, a nagy gázszerelővel

sikerült megszemélyesítenie, emberközelivé és kézzelfoghatóvá, vagyis érthetővé tennie Orbánnak a lopást.

A tolvaj naponta látható

Egy miközülünk, az arca rövid idő alatt vált ismertté, Orbánhoz kötődő kapcsolatáról az egész ország tud, s erre csak ráerősített a családi maffia, a saját lábon álló rokonok gyülekezete. Az elszabadult gátlástalanság és a féktelen mohóság megtette hatását. Köszönet ezért Orbán Viktornak!

horti3

Miként köszönet azért is, ahogy most Orbán precedenst teremtett, s példát szolgáltatott, hogyan lehet kikerülni a kétharmados törvényeket, s felest csinálni belőlük. Simicska jól eltalálta Orbán gyenge pontját: a miniszterelnök utálta látni magát a lopós plakátokon, s elragadták az érzelmei, az indulatai.

Ha 2018-ban (véletlenül) nyerne az ellenzék, a nyolcszázötven évre bebetonozott alakok, Polt Péter, Handó Tünde, s az összes többi pillanatok alatt mehet a levesbe. Ugyanis az új kormány – tanulva Orbántól – elvonja majd a főügyész, az Országos Bírói Hivatal elnöke stb. hatáskörét, kinevez majd egy-két-három-négy kormánybiztost, ide is, oda is, akik átveszik Polt Péter, Handó Tünde és a többiek szerepét, s a bebetonozottak mehetnek kávézni a munkahelyi büfébe. Kétségtelen, folyósítandó fizetésük veszteség lesz, de hát ez legyen a legnagyobb kár.

Szőrösbunkó, mint a snapszerben

„Férfiasan kezdődött a barátságunk Macronnal” – mondta Orbán. Aki olvassa facebookos bejegyzéseimet, tudja jól, hogy nem szokásom a trágárkodás, de most kénytelen leszek megtenni.

Orbán mondata ugyanis kínos, tahó, árad belőle a mosdatlan kan- és szarszag.

Hogy is hangzott Hrabal elképesztő iróniája, amely a fenti Orbán-mondás ismeretében maga a nagyrealizmus? A Tükrök árulásában ezt írta: „Egy igazi férfi egy kicsit mindig tökrészeg, náthás és fosszagú.”

horti2

Orbán világa valahol a kamaszkori táborozások és a sorkatonai szolgálat univerzumának metszetében válik érzékelhetővé és megragadhatóvá: kinek van méretesebb fütyije, ki tud nagyobbat böffenteni, szellenteni, esetleg messzibbre köpni. Ha már Hrabalt emlegettem, hogy is hangzott egy másik emlékezetes mondása A városka, ahol megállt az idő c. írásában? „Egy igazi férfi kellőképpen fejlett nemi szervvel kell, hogy rendelkezzék, amely nemi szervnek hímvesszőből, továbbá kettő, megfelelően fejlett heréből kell állnia.” Mintha Hrabal magát Orbánt festette volna le, an sich.

Üljünk fordítva a fehér lovon

Az jó lesz, ha a budapesti Maccabi Játékok spirituális fővédnöke a kivételes államférfiú, Horthy Miklós lesz:

ha Prohászka Ottokár szellemi inspirációja nyomán deklarálják, hogy zsidó sportolók csak számarányuknak megfelelően vehetnek részt a Játékokon;

ha a győztesek külön ajándékként Wass Albert Patkányok honfoglalása és Prohászka Ottokár Az én antiszemitizmusom c. munkáit kapják majd meg;

ha sporttáskák helyett aktatáskával érkeznek a verseny résztvevői, mindegyik aktatáskában Nyirő József földi maradványaival;

s ha a Játékok női győzteseinek átadott emlékérmeken Tormay Cécile arcképe lesz látható.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!