Rezsiszilárd piti bosszúja: az ellenálló csepeli kultúrház helyett kapja a birkózó-akadémiát..?

A civileket befogadó, független csepeli kultúrházra már egy fillér sem jut, Rezsiszilárd birkózó-akadémiájára telik kétmilliárd.

Németh Szilárd rezsibiztos és nem birkózóakadémia-tulajdonos még a XXI. kerület polgármestereként próbálta megszerezni a helyi munkásotthont (kultúrházat), sikertelenül.

A bosszúhoz viszont Hoppál Péter kulturális államtitkár sietett a kultúrapártoló birokakadémista Szilárd segítségére és tavaly megfelezte, idén pedig szimplán megvonta a Csepeli Munkásotthon támogatását.

Az intézménnyel június elején, egy levélben közölték, hogy nincs több hozzájárulás, viszontlátásra, indok nincs.

box 1

A hvg.hu szerint a forrásmegvonás nem független attól, hogy Németh Szilárd Fidesz-alelnök hosszú évekkel ezelőtt hadjáratba kezdett az intézmény ellen; már korábban megvonta a munkásotthon önkormányzati támogatását, és megpróbálta megszerezni a Fővárosi Bíróságtól az alapítói jogokat, de a terv nem jött össze.

Amennyiben a munkásotthont sikerül felszámolni Csepelen, az egyik utolsó, nem a kormánypárt által uralt intézmény is elesne, és a nem fideszes civil szervezetek hely nélkül maradnának, mivel a kerület kormánypárti vezetői nemigen engedik be a művelődési intézményekbe a valódi civil szervezeteket.

Borbély Lénárd, a kerület fideszes vezetője szerint ha a intézmény köztulajdonba kerülne, az garanciát jelentene „a kultúra további fellendítésére, a csepeli polgárok életének további színesítésére”.

Feltehetően a kultúra iránti olthatatlan szerelem miatt sikerült az általa vezetett önkormányzatnak kétmilliárdot juttatnia a művelődési ház helyett a Németh Szilárdhoz köthető s hirtelenjében a lakására bejegyzett Magyar Birkózó Akadémiára.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!