Megbukott Orbánék mesterterve, mélyen hallgatnak róla

Fotó: MTI

2014-ben még a választások előtt “… a rezsicsökkentés megvédését és folytatását nevezte az elkövetkező időszak legfontosabb feladatának Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első napján, hétfőn, napirend előtt. 2014 a rezsiharc éve lesz – jelentette ki a kormányfő …”

Úgy látszik azonban ez is egy olyan kampányígéret volt amit a választási győzelem után már nem vettek be kormány programba, most ránk szakadt a valóság, hiába próbálják óriásplakátokon több milliárd forintért elhitetni velünk, hogy az ország jobban teljesít, az igazság teljesen más képet fest:

A társasházak több mint 10 milliárd tartozást görgethetnek maguk előtt. Hiába a rezsicsökkentés a társasházak kintlévősége megháromszorozódhatott az elmúlt években.

Azért bizonytalan csak az adat, mert a közös költségek elmaradásáról nem vezetnek hivatalos statisztikát.

Ezt a Magyar Nemzetnek nyilatkozta a Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetségének elnöke.

„Farkas Tamás hozzátette: legutóbbi, 2015 végi felmérésük szerint 9,5-10,5 milliárd forint lehetett a kintlevőség, ami azóta valószínűleg tovább növekedett. Egy másik szervezet, a Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetsége elnöke szerint ennyire nem magas az elmaradások összege, ám Kaplonyi György szerint az igaz, hogy egyre többen vagy egyre nagyobb tételben nem fizetik be a kötelező közös költséget. ”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!