Kiszivárgott egy levél a Momentumtól: 3000ft-os ajándékutalványért toboroztak kommentelőket

MTI Fotó: Marjai János

A Pesti Bulvár szerkesztősége levelet kapott egy Momentum-szimpatizánstól. Azt az üzenetet továbbították nekünk, amit a párt “kutatási csoportja” küldött ki a szimpatizánsoknak. Első olvasatra úgy tűnhet, hogy egy kutatáshoz, az aktivisták véleményének megismeréséhez keresnek embereket, de aztán hamar kiderül, hogy kommentelőket keresnek, meghatározott időre, 3000Ft-os ajándékutalványért.

A levelet változtatás nélkül közöljük:
“Kedves Momentum Szimpatizáns!

Szeretnénk jobban megismerni szimpatizánsaink véleményét, és azt, hogy az országot érintő kérdésekről mit gondolnak – ezért szeretnénk, ha részt vennél egy online kutatásban. A kutatás a jövő hét folyamán 4 napon át napi 15-20 perc kommentelést, véleményezést igényel, a nap azon részében amikor neked éppen megfelelő!

Részvételedet egy 3000 forintos ajándékutalvánnyal jutalmazzuk.

Ahhoz, hogy részt vehess a kutatásban, kérlek, töltsd ki jövő hét keddig (junius 13-ig!) ezt a 2 percnél nem hosszabb kérdőívet, és ha megfelelsz a kutatás kritériumainak, értesítünk.

A kérdőív: https://goo.gl/forms/M0y6BLLdceFJ6pH92

A segítségedet előre is köszönjük!

Üdv,

Kutatási csoport”

Kommentelést és véleményezést igényel napi 15-20 percben, négy napon át a “kutatás.” Mivel az nem kérdés, hiszen a levélben írják is, hogy véleményezőket, kommentelőket vadásznak egy kis jutalomért, a Pesti Bulvár szeretné megtudni azt is, hogy pontosan hova, és milyen kommenteket vártak a feladatra. A levélben linkelt kérdőív már nem elérhető, a kutatás intervallumát pontosan nem ismerjük, ezért reméljük, hogy Fekete-Győr András pártja válaszából az is kiderül majd, hogy milyen eredményekkel zárult a “kutatás.”

Az alábbi kérdéseket küldtük el a Momentumnak:

  • Pontosan milyen jellegű kutatásra kerestek kommentelőket, véleményezőket?
  • Mely felületeken kellett napi 15-20 percet ráfordítani a kommentelésre 4 napon át?
  • Nyilvánosak-e ezek a felületek? Ha igen, hol tudjuk őket megtekinteni?
  • Hány fő részvételével zajlik vagy zajlott a kutatás?
  • Hány forint értékben osztanak szét ajándékutalványokat és ezt miből finanszírozzák?
  • Első olvasatra úgy tűnhet, hogy a putyini Oroszországban gyakorta alkalmazott bérkommentelés módszeréről van szó. Cáfolják, hogy efféle feladatra kérték volna a tagjaikat?

Amint a Momentum válaszol, új cikkben jelentkezünk.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!