Ripost – a te pénzedből épül: Mindennek van határa, csak a pofátlanságnak nincs

Sosem látott kormányzati nehéztüzérség alatt veszi be a köznyelvben csak Habony-Művekként jegyzett médiabirodalom a köz tudatát.

Persze rafináltan csak fű alatt, mint a pohosodó futballmániás miniszterelnök által ki-becselezett TAO-pénzeket a földlabdányi súllyal gördülő hazai futballakadémiák.

Az Index ablakán befújt a szél egy tavalyi adatokat összegző kimutatást, ami szerint a közpénzen nem közszereplő Habony Árpád és bulvárbáró Ómolnár Miklós érdekeltségében jegyzett Ripost nevű kormánybulvár-propaganda nyomtatott agymenése bő hatszázmilliós hirdetéssel élteti önmagát. És csomagolja a kétfejű borjak szenzációtengerébe a Fidesz-harsonát.

Mindez persze briliáns piaci teljesítmény lenne egy alig kétéves új bulvárlap esetében, HA kereskedelmi alapon érné el a szűk hazai lappiacon eme bámulatos bevételét.

Az adatok alapján csak az a bibi, hogy ennek a fényesen ívelő karriernek bő félmilliárdos bevételét állami hirdetésekből izzadták ki – a te, az én, a mi pénzünkből. Ennek az összegnek a jelentős részét a CÖF-öt szintén félmilliárdból babusgató Magyar Villamos Művektől kapták, nyilván az MVM hatalmas viszonthozamának reményében.

Egyértelműen piaci alapon – persze naná – a rogáni Miniszterelnöki Kabinetiroda is megtolta hátulról 170 millióval – kicsi migránsozás, kicsi sorosozás -, míg az eminens Szerencsejáték Zrt. is kötelességtudóan reklámozott bő 160 milliónyi közpénzt az elvileg magánvállalkozásként működő bulváriádának.

Így persze gond nélkül eltüsszenthető egy egész birodalom a pormentes Ibizán.

Lassan itt az ideje, hogy lovagiasan belássuk: Habony – s a köré feltételezett országbiznisz – egy zseniális találmány. Hogy pofátlanság..? Az. Irigyek vagyunk..? Mint a szél. Tetszettek volna forradalmat csinálni – mondotta rég egy idősödő konzervatív úr, aki miniszterelnökként szemérmesen saját utódját merte vélni jelenkorra vérfarkassá vált kollégájában.

Csak legalább éjféltől hajnalig csattogtatná a fogait – ha mindezt látná Antall József, kötelességtudóan megforgatná a sírjában Orbánt. Persze csak jelképesen és bulvárjelleggel, hogy bekerülhessen a Ripostba.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!