Brody megmondta a tutit – ezt így kell csinalni

Június 7-én lesz a hivatalos könyvbemutatója Bródy János: 52 év dalszövegei című kötetének. Ebből az alkalomból volt az Egyenes beszéd és Rónai Egon vendége pénteken az előadóművész, dalszerző.

“Jobban ismerem a műfajt most, mint amikor elkezdtem a pályát” – válaszolta a Bródy János arra kérdésre, hogy könnyebben vagy nehezebben ír most, mint régebben. Majd azzal folytatta, hogy szinte hályogkovácsként alkottak az elején, mert amit Szörényi Leventével elkezdtek annakidején, annak nem is volt előzménye. A visszajelzésekkel kísérve született meg a különös műfaj, és az idővel igazolódott, hogy a szórakoztatóipar is létre tud hozni olyan alkotásokat, amelyek mára már majdnem klasszikusok.

Arra különbségre is rámutatott, hogy másként ír önmagának, mint másoknak. Az általam írt dalok tesznek engem ismertté. “Amiket ma írsz, ugyanígy megszólítják a közönséget?” – kérdezte Rónai Egon. Bródy János a válaszban egy ellentmondásra is rávilágított: “Ahhoz a nemzedékhez tartozol amelyikhez én, és amely nemzedék azt hiszi, hogy a többség egyformán gondolkozott annakidején” – mondta a műsorvezetőnek.

atv.hu

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!