Leistinger kiszállhat a Diósgyőrből. A Fidesz köreibe kerül a DVTK is?

Egy neve elhallgatását kérő, a diósgyőri foci életére rálátó informátorunk szerint már több, ma még Leisztinger Tamás többségi tulajdonosnak dolgozó alkalmazottal, szolgáltatóval is tárgyalt már a magát új tulajdonosnak hívó cég képviselője.

A hírek szerint a következő szezonban már új tulajdonosa lesz a csapatnak. A háttérben a fideszes Bánki Erikkel kapcsolatba hozott céget, a 150 Milliárdos közétkeztetési piac egyik legnagyobb szereplőjét a Hungast Zrt.-t sejtik.

A Hungast Holding Zrt. tulajdonosa az az S-Food Kft., amelynek tulajdonosai között György Tamás és testvérei is megtalálhatók. Az Átlátszó cikke szerint György Tamás – György Zoltánnal együtt – korábban tulajdonosa volt annak az Aquaplus Kft.-nek, amely több fideszes vezetésű településen is épített fürdőket, és amely alapítója volt az Aqua Holding Kft.-nek. Utóbbiban 2006 és 2010 között tulajdonos volt Bánki Erik, a Fidesz országgyűlési képviselője is. – írta korábban a Magyar Nemzet a Hungast hátteréről.

Informátorunk szerint azonban a mostani tárgyalásokat nem ennek a cégnek a nevében folytatják a megbízottak, hanem a Miskolcon már dolgozó Eurest Kft megbízásából, amelyet szintén ehhez a körhöz kötnek.

Úgy tűnik a sportbizottság korábbi elnöke tehát ismét a sport közelébe kerülhet, ezúttal befektetőként.

A dolog érdekessége továbbá, hogy a háttérben nemrég felmerült Mészáros Lőrinc neve is, aki szintén kapcsolatba hozható a feltételezett ügyelttel, mint esetleges pénzember. Mészáros vette meg ugyanis Leisztingertől a Hunguest szállodaláncot.  Az eddigi tulajdonos emberei kivonultak a cég vezetéséből, helyükre Mészáros és Tiborcz István emberei ültek be. Leisztinger csak néhány szállodát tartott meg. – írta a HVG

Ráadásul a Hungast neve kísértetiesen hasonlít Leisztinger szállodaláncát üzemeltető Hunguest nevére. Ami nyilván véletlen.

A hírek szerint Orbán Viktor többször üzent már Leisztingernek, hogy érdemes volna kiszállnia a DVTK -ból és eladnia üzletrészét. Leisztinger mindeddig azonban inkább fejlesztett Diósgyőrben. Akadémia épült, kalandpark, edzőközpont, sportliget és most folyik az új stadion építése. A DVTK stabil lábakon áll. A korábbi évekhez képest, valódi stabilitást hozott a jelenlegi tulajdonos. Minden jel arra utalt, hogy hosszú távra tervez Miskolcon.

Ha ez a hír igaznak bizonyul, úgy a Videoton, a Puskás Akadémia, A Ferencváros, és a Debrecen után a Diósgyőr is Fidesz közeli cég vagy vezető irányítása alá kerülhet.

 

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!