Bármit is zagyvál, Németh Szilárdot feljelentik – nem kicsit, de nagyon

Hiába jött elő tegnap este egyre zavarosabb magyarázkodásával Németh Szilárd: bizony feljelentik a kétmilliárdos maffiapénznek tűnő közpénz-jellegét vesztett különös milliárdok miatt, amit állítólag kap de nem ő, de nem is kap, de viszont négymilliárdot.

Több napig hallgatott, míg valami zöldséget összegyomláltak Rezsiszilárdnak, hogy miért is és hogyan is került a lakcímére bejegyezve kétmilliárd forint egy birkózó akadémia megépítése kapcsán.

Tegnap délután végre a nyilvánosság elé állt a Fidesz alelnöke, hogy megmagyarázza, miért is kapott egy friss, lakására bejegyzett sportalapítvány 2 milliárd forintnyi közpénzt.

A hivatalos indok szerint a privát(nak tűnő) kiutalást egy csepeli birkózócsarnok építésére szánják Németh Szilárdnak, aki egyben a birkózószövetség vezetője is.

Az elmúlt napokban őt ért támadások kapcsán azt emelte ki, hogy visszautasítja a csalás vádját, egyúttal személyes felelősséget vállal a projektért, amely végig átlátható és ellenőrizhető lesz, mint ahogy az MBSZ valamennyi tevékenysége is az, mióta ő vezeti a szövetséget.

Az, hogy mindez – mármint az összeget kapó alapítványt – miért a saját ingatlanára jegyezték be, Németh magától értetődően válaszolta, hogy ezzel minden rendben, az idő sürgetése miatt kellett egy lakcím s pont az övé volt kéznél, mi ezzel a gond.

Ja, és a multifunkcionális létesítmény teljes költsége 4-4,5 milliárdos végösszeggel számolható. Meg ezzel is mi a gond, tök jó lesz, a Magyar Birkózó Akadémia létrehozása, felépítése és működtetése céljából létrejött alapítványhoz nincs már köze, azon túl, hogy ő alapította.

Miután elég ritka így a hétköznapi életben, hogy 2-4 milliárdnyi közpénz kerül a lakásunkhoz, az LMP mellett az MSZP is feljelentést tesz a Fidesz-alelnök, Németh Szilárd magánalapítványa ügyében. Az LMP társelnöke, Szél Bernadett szerint hűtlen kezelés bűntette valósult meg.

A szocialisták budapesti elnöke, Kunhalmi Ágnes szintén az ügyészséghez fordul a történtek miatt s közölte, hogy a fideszes politikust meghívták a parlament szakbizottságába, ahol Németh Szilárdot is meghallgatják a többmilliárdos sufnituningról.

(kép: Breyer Gábor)

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!