Merényletre készülhettek Orbán Viktor ellen – elfogták őket egy rakás fegyverrel

MTI Fotó: Illyés Tibor

Másfél éve ülnek előzetesben, de még nem sikerült bizonyítani, hogy valóban Orbán Viktor ellen készültek merényletre azok a férfiak, akiket a Terrorelhárítási Központ (TEK) fogott el 2015 novemberében.

A Magyar Idők arról írt, hogy lőfegyverrel, lőszerrel visszaéléssel gyanúsítják őket, de a hatóságok továbbra is azon dolgoznak, hogy bizonyítsák, merényletre készült a két gyanúsított. A nyomozás határideje 2017. szeptember 21., amit várhatóan meghosszabbítanak majd.

A 62 éves gödöllői M. Péter, illetve az akkor 60 éves budapesti R. Gyula, Budapest felé tartottak autójukkal, és sorozatlövő fegyvereket, hangtompítókat, valamint éleslőszereket találtak náluk, amikor lekapcsolták őket.
Pintér már akkor tudta, amit a nyomozók másfél éve nem
Az üggyel kapcsolatban Pintér Sándor belügyminiszter és Tasnádi László akkori rendészeti államtitkár sajtótájékoztatót tartott, ahol elhangzott, hogy kormánytag ellen készültek merényletre. Sőt, megnevezték a szervezetet is, amelyhez köthető a két férfi, ez pedig a szélsőjobboldali Magyar Nemzeti Hadsereg nevű radikális csoport.
Meg kell jegyeznünk, hogy ugyanabban az évben november végén, tehát épp egy hónappal az Orbán elleni merényletre készülők rajtaütése előtt a Terrorelhárítási Központ két csoportot fogott el, amelyeknél fegyvereket találtak. Hajdu János, a TEK főigazgatója ezután azt mondta, szélsőségeseket fogtak el, és homályos utalásokat tett a párizsi terrormerényletekre. Az egyik négyfős csoportról azonban hamar kiderült, hogy csak második világháborús relikviákat gyűjtő felvidéki magyarokról van szó, akiknek az autójában régi páncéltörő gránátot, tojásgránátot és lőszereket találtak.
A két férfiról még a mai napig nem derült ki semmi. Ez felvet azért néhány kérdést…
Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!