Mégis felhúzták Horthyt: Lázár tanácsára magánterületen – köszönjük, János

Perkátán tervezték, hogy újabb Horthy-szobrot állítanak a hazai zsidóság elhurcolásáért is felelős kormányzó tiszteletére..?; emlékére..? Kideríthetetlen az indíték, de mindezt köztéren képzelte el a helyi önkormányzat.

A jelentős felháborodást okozó tervet a helyi önkormányzati testület végül visszavonta, miután a Raoul Wallenberg Egyesület, illetve az MSZP is mélységesen elítélte a botrányos ötletet, a DK tüntetést szervezett a helyszínre.

Még maga Lázár kancelláriaminiszter is jelezte szokásos kormányinfóján, hogy a kormány nem fog emlékművet állítani Horthynak.

De megmondta a tutit, hogyan is lehet mindezt ügyesen kicselezni: azt ugyanis már nem akadályoznák meg, ha egy helyi kisközösség döntene a szoborállítás mellett.

S lássanak csodát, megfogadták Lázár bölcs tanácsát és mégiscsak szobrot állítottak Horthy Miklósnak a Fejér megyei Kálozon, a magántulajdonban levő Zichy-Széchenyi-kastély parkjában szombaton.

A Magyarország egykori kormányzóját ábrázoló mellszobrot a kastély tulajdonosa fogadta be, miután Horthyt a szintén Fejér megyei Perkátán szerették volna felállítani, ám ott a helyiek tiltakozása miatt az önkormányzat visszavonta korábbi engedélyét.

Zetényi-Csukás Ferenc, a Horthy Miklós Társaság elnöke a rendezvényen azt mondta, további szobrokat kívánnak állítani Horthy Miklósnak.

A kiváló sportteljesítményhez csak gratulálni tudunk és izgatott kíváncsisággal várjuk a háziveteményes melletti kertitörpék közé ültetett Hitler-szobrokat is – amint történt ez Szálasi esetében is egy meghitt mezőkövesdi nyilaskertben.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!