Hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tett Miskolcon a baloldal. Átjátszották Mészárosnak a közétkeztetést?

Amióta a Mészáros Lőrinchez köthető körébe tartozó haverok átvették a városi közétkeztetést Miskolcon, ehetetlen a menzakaja. Mármint annak, aki képes azt kifizetni.

A hűtlen kezelés bűncselekményét is felvetheti az, hogy a miskolci városvezetés a haveri köröknek átjátszotta, s ezzel példátlanul aljas módon tönkretette a városi közétkeztetést. Az MSZP ebben az ügyben a rendőrséghez fordul, s várja a hatóság állásfoglalását.

Minderről Bartha György önkormányzati képviselő beszélt Miskolcon.

Mint mondta, egyenesen felháborító, hogy például az iskolai menzán április óta a gyerekek kénytelenek a megszokotthoz képest lényegesen rosszabb minőségű ételt enni, az pedig elképesztő, hogy az áprilisi privatizációval, s az ezzel járó áremeléssel rengeteg idős embert fosztottak meg a kedvezményes ételkihordási lehetőségtől.

Hangoztatta: az MSZP követeli, hogy közétkeztetés címén minél előbb ehető és megfizethető ételt adjanak a miskolciaknak.

Mint mondta, önkormányzati képviselőként arról is információkat szerzett, hogy a privatizáció mennyi pénzébe került a miskolci adófizetőknek. Kiderült, hogy a dolgozók végkielégítésével, illetve az egyéb járulékokkal együtt ez az összeg mintegy 90 millió forintra rúg.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy az új szolgáltató 150 napos fizetési határidőt szabott az eddigi beszállítóknak, melyet többen vállalhatatlannak tartottak. Szerinte ebből is látszik, hogy – mint fogalmazott – „a strómangyanús új cég” csak az itt élők pénzét szeretné megszerezni.

Dr. Simon Gábor, az MSZP frakcióvezetője április elején, a miskolci önkormányzat közgyűlésén arra hívta fel a figyelmet, hogy a miskolci közétkeztetési ellátást a városvezetés egy magáncégre bízza, amely – a jelek szerint – közgazdasági csodákra képes: ugyanannyi pénzből képes ellátni a közétkeztetést, mint amennyi eddig a város rendelkezésére állt, úgy, hogy közben még a konyhák fejlesztését is bevállalta. Ha egy profitorientált cégnek ez megéri, akkor vajon Miskolc önkormányzatának miért nem éri meg továbbra is ellátni a feladatot? – tette fel akkor a nagyon is kézenfekvő kérdést a frakcióvezető.

A szocialista politikus másfél hónappal ezelőtt arra is rámutatott, hogy az új közétkeztető cég összesen két munkavállalóval működik évek óta: az egyik az ügyvezető, a másik egy segéderő. Ez a körülmény meglehetősen komolytalanná teszi a társaságot. Felrótta akkor a városvezetésnek azt is, hogy sem a képviselők, sem az érdeklődő miskolciak nem ismerik a cég pályázatát, s azt sem tudják, pontosan mit is tartalmaz az a vállalkozási szerződés, amit a városvezetés szeretne megkötni velük. Simon szerint ilyen alapvető feltételek hiányában felelős képviselő nem fogadhatja el azt a határozati javaslatot, miszerint felhatalmazzák a polgármestert, hogy kösse meg a vállalkozási szerződést a közbeszerzésen nyertes céggel.

Az úgynevezett üzlet azóta megköttetett, azzal az eredménnyel, amiről Bartha György beszámolt.

forrás: eszakonline.hu /szerző: Pusztai Gábor/

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!