Gyurcsány döntött: átadta a titkos mappát a Nemzetbiztonsági Bizottság elnökének

Forrás: nol.hu

A Demokratikus Koalíció (DK) elnökének kérésére minősített adatokként kell kezelni az általa korábban megfogalmazott, Orbán Viktor kormányfőt érintő információkat, amelyeket szerdán átadott a parlament nemzetbiztonsági bizottsága elnökének. Molnár Zsolt (MSZP), a testület elnöke elmondta: az információk valóságtartalmáról nem tudott meggyőződni – írja a Népszava.

Közölte: Gyurcsány Ferenc a nemzetbiztonsági bizottság hivatalos helyiségében tájékoztatta az általa korábban a nyilvánosság előtt elmondottakkal összefüggésben. A találkozóról szó szerinti jegyzőkönyv készült. Az elhangzottak a DK-elnök kérésére a továbbiakban minősített információkként kezelendők, azok másokkal nem megoszthatók – tette hozzá Molnár Zsolt.

A bizottsági elnök jelezte: a jegyzőkönyvben szereplő állításokat kizárólag a Gyurcsány Ferenc által elmondottakból ismeri, azok valóságtartalmáról meggyőződni nem tudott és nem is tud.

Korábban a Pesti Bulvár is beszámolt róla, hogy a Gyurcsány-dossziéval kapcsolatban több okból is vélelmezhető, hogy nem egy Orbánt leleplező anyagról van szó.

Ha létezne olyan dokumentum, ami egyértelműen azt bizonyítja, hogy Oroszország zsarolni képes az EU egyik tagállamának vezetőjét, nincs az a titkosszolgálat, amelyik ne figyelné meg minden lépését a szivárogtató közvetítőknek, és legyünk őszinték magunkkal szemben is: a jelenlegi politikai palettát tekintve nagy valószínűséggel nem Gyurcsány Ferenc lesz az a személy, akinek egy ilyen diplomáciai botrányt kiváltani képes anyagot a kezébe adnak… ellenben bárki is állít ilyesmit a DK elnökének, most már ultimátumokat ad, tv-s szereplésekre jár, az utóbbi napokban jobban berobbant a köztudatba, mint azt egyébként tehette volna, tehát akkor sem bánja, hogy megkeresték egy ilyen információval, ha csak csőbe akarják húzni, hiszen ez neki nagyobb reklámfelület, mintha Simicska összes hirdetőoszlopát teleragasztgatta volna az arcképével.

Az tehát a rossz hírünk, hogy ez az anyag egészen biztosan nem áll valós alapokon, magyarul: nem tartalmaz mindent elsöprő Orbán-buktató információkat, és ezt a volt miniszterelnök is pontosan tudja.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!