Ez a rendszer takarodhat: Szökött náci kért menedékjogot Orbántól

Elkapták és tegnap már bíróság elé is állt.

Sopronban fogták el a német hatóság által körözött 81 éves Horst Mahlert. A soproni rendőrök hétfőn őrizetbe vették a férfit – erősítette meg az ORFK, miután a Mitteldeutsche Zeitung azt írta: politikai menedékjogot kért Orbán Viktor miniszterelnöktől a német jobboldali szélsőséges.

A 81 éves Horst Mahler közleményben azt írta, “a magyar nép szabadságszeretetében bízva helyezi sorsát az Orbán-kormány kezébe”.

A nepszava.hu kotorta fel, hogy egy szélsőjobboldali honlapon számolt be mindarról, hogy május 12-én kérte a „magyar nép vezetőjét, Orbán Viktort, hogy adjon Magyarországon menedékjogot”.

A tekintélyes német lap, a Der Spiegel online változata is beszámolt a történtekről: a szökött náci a magyarok „szabadságszeretetében” bízva döntött úgy, hogy sorsát „a kormánya kezébe adja”. A közlemény végén aláírása szerepel. Az egykori ügyvéd, a jelenleg 81 éves Mahler még április 9-én jelentette be, hogy menedékjogot kér egy „nyitott, szuverén államtól”. 2009 óta ül börtönben izgatás és holokauszttagadás miatt.

Mahler azért szökött el Németországból, mert áprilisban folytatnia kellett volna a gyűlöletbeszéd miatt rá kirótt börtönbüntetést. A 81 éves volt terrorista előre haladott cukorbetegségben küzd, ezért 2015-ben ideiglenes felfüggesztették a szabadságvesztés végrehajtását, ám most újra rács mögé került volna.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!