Találja ki, mennyit költöttek benzinre ezek a fideszesek!

Jókora költségekbe veri a csepelieket a XXI. kerületi fideszes vezetés ez derül ki a 21ora.hu birtokába jutott iratokból, melyeket közérdekű adatigénylés keretein belül a csepeli MSZP-elnök és helyi önkormányzati képviselő, Szenteczky János kért ki.

Az iratokból kiderült, hogy a Fidesz 2010-es hatalomátvétele óta csak úgy szórja a közpénzt a szolgálati autókra és azok tankoló-számláira.

A 21ora.hu szerint 2011 és 2016 között húsz szolgálati járműbeszerzés történt Csepelen, melyek közt több csúcskategóriás autó is szerepel. A Fideszes Werner Péter például 3 év alatt 5 millió forintnyi benzint kocsikázott el – közpénzből.

gepjarmu 0 1024x820
Sorok között – kép forrása 21óra.hu

Werner – Németh Szilárd rezsibiztos embere – volt az önkormányzati vagyonkezelő korábbi vezérigazgatója.

Werner több kérdést is felvető kifizetéseivel kapcsolatban azonban más tényekre is rávilágít a lap: 2014-ben a fideszes többség ugyanis megszavazott neki egy hermomhavi bérének megfelelő prémiumot mely több mint másfél millió forintot, mielőtt otthagyta a városgazdálkodási céget, és bukott tovább a feljebb a ranglétrán.

Werner utódja, a szintén fideszes Pintér István sem takarékoskodott az adófizetők pénzével, ő 2015 óta ül a városgazdálkodás élén, ő egy új Skodába töltött 3,6 millióért.

Szenteczkyt egyébként 2010-ben a Fidesz keményen megtépte, Németh Szilárd és ügyvédei ugyanis meggyanúsították és feljelentették, mint korábbi városgazda-vezérigazgatót.

“A feljelentés azokra az üzemanyag-elszámolásokra épült, amelyek a hivatalból járó szolgálati kocsi használata során keletkeztek. Az úgynevezett ügyben még a Polt Péter vezette ügyészség se bukkant bűncselekmény nyomára, Némethék feljelentését ezért 2011-ben el is utasította. – írta a 21ora.hu

A borítóképen Németh Szilárd szerepel – aki több szálon való érintettsége miatt került oda.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!