Kiderült: Soros kezében van a Magyar Villamos Művek

Legalábis a Civil Összefogás Fóruma (CÖF) szerint, mely szigorúan civil szervezet tavaly félmilliárd forintnyi közpénzt (!!!) kapott az állami MVM-től. Ami/aki pedig magyar civilszervezetet támogat, az ugye a Soros, bárhogy is hívják.

Mindez azért is meglepő, mert a szigorúan civil CÖF az elmúlt évben jóformán semmilyen érdemleges demonstrációt nem szervezett, pár hete pár tucatnyian kiutaztak Brüsszelbe hülyét csinálni magukból – sikerült – oszt jónapot. Pogira-fantára meg egy kicsit soknak tűnik az a félmilliárd…

Csizmadia László, a CÖF vezetője pár hete a Magyar Nemzetnek meg csak annyit ismert be, hogy az elmúlt években 20 és 40 millió forint támogatást kapott a Fidesz pártalapítványától a szervezet.

Mindez az Átlátszó közérdekű adatigényléséből derült ki, az viszont nem, hogy a félmilliárdot mire volt kénytelen elkölteni a szigorúan civil szervezet.

Arra is kíváncsiak voltak, hogy a CÖF kapott-e más állami szereplőktől is támogatást, ezért közadatigénylést adtak be a szervezethez, hogy 2010 óta milyen támogatást kaptak jogi személyektől. A megkeresésére a CÖKA (Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány) egyelőre nem reagált.

Még áprilisban Szél Bernadett a parlamentben a civiltörvény vitáján akarta felmutatni a CÖKA beszámolóját, amiből nem derül ki, hogy kiktől kap pénzt a szervezet, de Lezsák Sándor inkább kikapcsolta az LMP-s képviselő mikrofonját és megvonta tőle a szót, miután a lakitelki múmia úgy döntött, hogy az elkövetés tiltott szemléltetésnek minősíthető.

Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF egyik ügyvezetője éppen az elmúlt hónapban nyilatkozta, hogy “Át kell világítani azt a 226 EP-képviselőt, akik a DC Leaks által nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint Soros György támogatását élvezik”.

Nos, reméljük az MVM adott egy röntgengépet is a szigorúan civil CÖF-nek is.

(kép: Breyer Gábor)

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!