Szijjártó medencéje semmi a legújabb fideszes luxushoz kèpest

Van egy tavacska Magyarországon, ami olyan mint az ország. Nem túl nagy, nincs szem előtt, de nagyon szép, festői hely. A víz tükre lágyan ringatózik, ha éri a langyos koranyári szellő, vadul hullámzik, ha vihar van, kemény teleken pedig megfagy mint az utcán hagyott emberek.

A tóra a helyiek lejárhattak, a korábbi tulajdonosok engedélyével hivatalosan egy horgászegyesület is működött ott, szabad volt az átjárás, jó is volt az.

Bicskén járunk, nem kell egy fél tank benzin ahhoz, hogy odaérjünk, mégis távolinak tűnik a főváros zajától ez a kis tó, melyet helyben Erőmű-tóként ismernek.

2014-ben azonban a nemzet kisgömböcéhez, Mészáros Lőrinc egyik cégéhez került ez a Bicske melletti terület. A korábban csődbement ingatlanfejlesztő tulajdonát képező ingatlanegyüttes és maga a tó (Bicske és Alcsútdoboz közti terület) ma a Búzakalász 66 Kft. tulajdona.

Képek a tóról és a birtokról, itt.

“A helyszínre Budapest Gate Golf & Country Club néven golfközpont, üdülőfalu és lakások építését tervezte a 2008-as gazdasági válságban elvérzett ingatlanfejlesztő, amely aztán a felszámolás sorsára jutott. Az eljárás során összesen 170 hektárnyi területet hirdettek meg 2012-ben 2,8 milliárd forintért, Mészárosék két évvel később jutottak hozzá a hatalmas birtokhoz.” – írta meg a Magyar Narancs.

Mészáros a belterületté nyilvánított ingatlanokat, és a hozzátartozó területet (45 hektár) körbekerített, így a helyiek már nem jutnak be horgászni, kirándulni, nézhetik a kerítést.

Ha egy halandó ma arra jár – luxusautókat láthat behajtani, ha pedig a birtok közelébe merészkedik – a Magyar Narancs munkatársait például sötétített ablakos terepjáró várta, nyilván jó tanácsokkal, hogy merre ne menjenek inkább.

A kormány szellemi mércéjeként is szolgáló Bayer persze közben fröcsög arról, hogy kit kellene halálra erőszakolni, a Bajszos Szart meg újraesketik a semmire. Egy brancs ez. A szavazóikkal együtt. Fáj? Akkor jó.

A tavacska partján egyébként áll néhány gondosan felújított villa is, gondolom fűtött garázs is jár hozzá, van pénz lóvéra, semmi sem számít.

Tényleg olyan ez a hely mint az ország kicsiben. A fideszes nagyúr kisajátít, elvesz, kirekeszti a helyieket, majd egy fallal körbekeríti az egészet, ja közben meg a pénzt a falon túlról várja. A tó mellett pedig nyugodtan szürcsölgeti italát, csipegeti az ételét, hiszen tudja – ebben az országban ezt megteheti, hiszen senki nem tesz semmit, sőt a sok birka még béget is neki, ahogy kell.

 

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!