Tudta? Mészáros Lőrincnek vannak gyerekei, és igen ez azt jelenti

2017.05.08. 12:05

Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, milliárdos ex-gázszerelő vagyongyarapodásáról már mindenki hallott-olvasott. Többen vélik úgy, hogy Mészáros az Orbán-klán strómanja, találgatások vannak arra vonatkozóan, hogy a százmilliárdos vagyon valójában a miniszterelnöké, Mészáros csak a nevét és az arcát adja mindehhez.

Viszont kérdés, hogy vajon Mészáros Lőrinc gyermekei is besegítenek-e apjuk bizniszébe? Már ami a strómankodást illeti. Ezt nem tudni, talán a Mészáros gyermekek is örökölhettek valamit idösapjuk gazdasági zsenialitásából, hiszen a tulajdonukban lévő Fejér-B.Á.L. Zrt. 2016-os adóbevétele a rendelkezésre álló adatközlések alapján 3,2 milliárdos árbevételt produkált, mely 273,5 %-os növekedés a 2015-ös egymilliárdoshoz képest.

Mi ez ha nem az amerikai álom?

Ez több annál, ez már a felcsúti álom.

Az esetre az Átlátszó figyelt fel, cikkük szerint ugyanis Mészáros Ágnes (leánygyermek), Mészáros Beatrix (feleség) és ifj. Mészáros Lőrinc (fiúgyermek) 2015 júniusában alapította meg a Fejér-BÁ.L. Zrt.-t. A cég ugyanabban az évben nettó 1,1 milliárd forint árbevételt, és 65,3 millió forint adózott eredményt ért el, ami szintén egy hihetetlen siker a “magángazdaságban”. (családi fotó szintén az Átlátszón itt)

De hát már megszokható volt, hogy Mészároséknak minden bejön.

Az Átlátszó így folytatja:

“A cég 2016-os nettó árbevétele 3,2 milliárd forint lett, ami közel háromszorosa az előző évinek. A 2016-os adózott eredmény 319 millió forint, ez 4,8-szorosa a 2015-ösnek. Osztalékot nem vettek fel a részvényesek.”

A cégről, honlapjukon olvashatunk, ahol kiderül, hogy fő tevékenységi körük a lakó- és nem lakó épületek építése. “A cég dolgozói és vezetősége a Mészáros és Mészáros Kft. korábbi magasépítési üzletágából kerültek kiszervezésre, tehát a friss cég egy jól összeszokott szakember gárdával rendelkezik. Ez a szakember gárda korábban több munkanemben elnyerte az Építőipari Mester Díjat, a Felcsúti Pancho Aréna kivitelezési munkálatai kapcsán.”

A cég egyébként sorra nyeri a közbeszerzéseket, így a közpénzből épülő projektek aktív résztvevője; Dunakeszin iskolát építenek 3 milliárdért, Nemzeti Lovardát meg 6 milliárdért.

A címben egyébként a vagyonosodásra utaltunk.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!