Szörnyű, ami azzal a 16 éves lánnyal történt, aki az elfogadás mellett szólt a neonáci tüntetésen

Lucie 16 éves…

Nemrégen példaképként írtunk a csehországi tüntetésen történtekről, most sajnálatosan újra foglalkoznunk kell a témával.

A cseh belügyminisztérium közölte: a rendőrség lépéseket tesz annak a 16 éves cserkészlánynak a biztonsága érdekében, akiről az interneten futótűzként terjedő fotó készült egy tüntetésen.

A kép néhány nappal ezelőtt készült, amikor Brnoban mintegy 150 neonáci, és kétszer annyi ellentüntető vonult fel. Lucie Myslíková az ellentüntetők között volt, a fotón egy neonácival áll szemben.

A cseh cserkészszövetség nyilatkozata szerint a vita heves volt, de nem fordult át agresszióba. A szervezet azért vonult utcára, mert meg akarták mutatni, hogy nagyon sokan, köztük ők is úgy gondolják, ki kell állni sokszínűség és a béke alapvető értékei mellett.

Lucie elmondása szerint a neonáci tüntetővel a nemzetállamok szerepéről, bevándorlásról és menekültekről beszélgettek. Ő a fiúnak a nacionalizmus értelmetlenségéről beszélt, úgy érvelve, hogy: “mind emberi lények vagyunk és nem kellene egymást önkényesen megkülönböztetni”.

Lucie a fénykép miatt az interneten olyan súlyos fenyegetéseket kapott, amelyek felkeltették a cseh belügyminisztérium terrorizmussal és hibrid fenyegetésekkel foglalkozó központjának figyelmét.

A hatóság a fenyegetéseket nem részletezte, a lány viszont közölte: az erőszakos fenyegetések számára is aggasztóak voltak, ezért örül a rendőrség intézkedésének. Ott kiadták a megállj parancsot.

Lucie 16 éves.

Csak ismételni tudjuk az előző cikkünkben leírt sorainkat:
Itthon is sok-sok Lucie-nk van, az alaphang országunkban az agresszió, a másikat senkinek tekintem, eltaposom — és ez már a Sándor-palotáig ért fel a kormánytagoktól – és onnan nem kapott megállj-parancsot.

Sajnos.

Egyelőre!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!