Feljelentették Bayer Zsoltot – ha igaz a vád, három év letöltendőt is kaphat

forrás: nepszava.hu

A Btk. 332. § szerint a közösség elleni uszítás –

332. § Aki nagy nyilvánosság előtt

a) a magyar nemzet ellen,
b) valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport ellen, vagy
c) a lakosság egyes csoportjai ellen – különösen fogyatékosságra, nemi identitásra, szexuális irányultságra tekintettel –

gyűlöletre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Közösség elleni uszítás miatt feljelentést tesz az Együtt politikusa Bayer Zsolt ellen – írja a hvg.hu.

A nemzet bértollnoka egy vasárnapi rádióműsorban beszélt a civil törvény ellen a Parlamentben tiltakozó aktivistákról. Így:

“Ha még egyszer ezek vagy ilyennek megjelennek a parlament épületében, és ott megzavarják a munkát, akkor úgy kell őket kivágni, mint a macskát szarni. Ha a taknyukon és a vérükön kell őket kirángatni, akkor a taknyukon és a vérükön. (…) Ha kell, akkor szanaszét kell verni a pofájukat.”

A feljelentést tevő Berkecz Balázs szerint „Orbán kegyence nem fenyegethet senkit veréssel, főleg nem nyilvánosan, főleg nem egy közösséget.”

Nem az Együtt volt az egyetlen, aki feljelentést tett, Szél Bernadett is beállt a sorba. Az LMP-s politikusnő így fogalmaz:

“Feljelentem Bayer Zsoltot. Ismét. Ez nem is feltétlen azzal függ össze, hogy ott voltam ezen az ülésen és a mai napig a hatása alatt vagyok az ott történteknek. Azért jelentem fel, mert a fizikai erőszakot szavak előzik meg, és most már ott tartunk, hogy mindkettő párhuzamosan jelen van a hazai közéletben és ez így nem mehet tovább. Elég a viszkető tenyerű fideszesekből.”

Ha a magyar igazságszolgáltatás megpróbál független maradni, akkor bizony a lovagkeresztes Bayer akár 3 évre is börtönbe vonulhat. Reméljük, igazságos döntés születik majd!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!