Botrány a parlamentben, vége a cukiságnak: „Úgy nyakonb@szlak, hogy leszáll a fejed..!”

Nem, kedves Olvasónk, nem egy kocsmai évődésből idéztünk, hanem a magyar országgyűlés mai napi verejtékes munkájából idéztünk egy mondatot, melyet egy, a nép által (?) megválasztott képviselő ajánlott meg egy a nem a nép által megválasztott államtitkárnak.

Konkrétan Szilágyi György jobbikos képviselő kínálta meg Dömötör Csaba államtitkárt egy kis hazaival nem sokkal Áder János áhítatos elnöki esküje előtt.

Mindez a nagyon kisebbik kormánypártot annyira felháborította, hogy rögtön Dömötör megvédésére sietett s a házbizottság rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezte Hollik István (KDNP).

Hollik ügyrendi felszólalásában azzal érvelt: egy demokráciában a heves vita természetes, az azonban nem fér bele ezekbe, hogy egyes képviselők fizikai erőszakkal fenyegessenek meg másokat, márpedig szerinte Szilágyi György ezt tette Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára felszólalása alatt.

Az ülésen elnöklő Jakab István elmondta: a házbizottság várhatóan az ülésnap végén ül össze.

Dömötör Csaba a kormány nevében reagált a Jobbik napirend előtti felszólalására a bevándorlás és az alkotmánymódosítás ügyében, ezt követően Szilágyi György az kiáltotta: “Gyere ki, úgy nyakon b…szlak, hogy leszáll a fejed”.

Bár a képviselői eskü azt a passzust nem tartalmazza, hogy a tisztelt ház méltósága előtt csakis az igazat mondhatják, az viszont szerepel benne, hogy „munkám során lelkiismeretesen járok el…”. Legalább Szilágyi polgártárs betarthatná lelkiismeretesen a szavát – ha már értünk dolgoznak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!