Felnyílt félmillió ember szeme: Hullik szét a Fidesz tábora

Áder és Orbán kép: MTI

A Fidesz-KDNP támogatottsága a teljes szavazókorú népességben a januári 37 százalékról április végére 31 százalékra esett vissza, ez pedig azt jelenti hogy az elmúlt 3 hónapban közel félmillió szavazó pártolt el Orbánéktól.

A Medián legfrissebb kutatásáról a HVG-ben olvashat bővebben (adatok és táblázatok a linkre kattintva elérhetők). A felmérést a Medián április 21. és 26. között végezte, vagyis azután, hogy a kormány a legnagyobb tiltakozást kiváltó, CEU elleni támadása elindult.

Az látszik, hogy a folyamatos, félelemre és gyűlöletre épülő negatív hangvételű propaganda előbb-utóbb a szavazótábor körében is negatív mozgásokat eredményez. Az emberek unják a gyűlöletkeltést, és azt is, hogy egymondatos üzenetekkel próbálják hülyének nézni őket.

A politikusok népszerűségi listáján is történtek mozgások – ahol lényegében csak a szocialista (Szanyi Tibor, Botka László, Kunhalmi Ágnes) és liberális politikusok (Gyurcsány Ferenc, Vadai Ágnes) tudtak előrelépni, míg a kormánypárti (Orbán Viktor, Áder János) politikusok népszerűségvesztése jelentős.

Botka László az MSZP miniszterelnökjelöltje az országos ismertségi lista legnagyobb nyertese, ő a januári 78 százalékról áprilisra 91 százalékra ugrott.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!