Főzik már a következő “brüsszelezést” a Fidesz konyháján – ez várhat ránk jövőre

Habony Árpád és Rogán Antal a Fidesz propagandistái (kép: MTI)

2017.05.02. 12:00

2018 választási év lesz, a kormány azonban még híján van az új csodafegyvernek, amellyel a szavazatokat legális úton meg tudja vásárolni.  – olvasható a Ténytár oldalán.

A választási években mindig kapott a társadalom a Fidesztől egy-egy pár hónapig kitartó gumicsontot. Ilyen volt a kétes hatékonyságú rezsicsökkentés, vagy a már nyíltan a gyűlöletre és a félelemre építő migránsozás is, melyek valóban tematizálták a közbeszédet, ami később a kormány malmára hajtotta a vizet.

Amíg ugyanis mindenki a fenti nagy témákra figyel, addig senkit sem izgat az infláció, vagy az ország versenyképességének csökkenése, egyébként is zavaros dolgok azok, a figyelmet és a koncentrációt is megzavaró számos összetevővel, melynek elmagyarázása nem is férne ki egy nagy kék plakátra, szóval maradnak az egyszavas, vagy egymondatos üzenetek, ahogy 2017-ben az “Állítsuk meg…”-félék.

Jelenleg még nem látszik, milyen egyszavas, egymondatos, vagy egysoros üzenettel fordul felénk, választók felé a hatalom, de valószínű, hogy újra a gyűlölet és a félelem húrjait fogja megpengetni a Fidesz – kiolvasható ez abból is, amint azt kormányzati szereplők vázolták már néhány szóban, hogy minden idők legdurvább kampánya következik.

A Ténytár összeszedte, mire épülhet a Fidesz kampánya 2018-ban, íme:

Várható némi osztogatás, melynek átmenetileg nyertesei lehetnek jól körülírható társadalmi rétegek, mint például a minimálbéren élők, vagy akár a nyugdíjasok.

Utóbbiak a legaktívabb szavazók, így érthető, hogy a Fidesz náluk próbálkozik, tehát a rezsicsökkentés mintájára létrejöhet akár egy rezsicsökkentett-nyugdíjemelés, és akkor a postás majd minden hónapban hoz egy levelet a nyugdíj mellé, ami például elmagyarázza a kisnyugdíjasnak, hogy mennyire jól is él, a fűtetlen lakás és az üres hűtő meg csak illúzió.

Aztán jöhet a rezsicsökkentés 2, ami széles rétegek számára egy jó üzenet volt, mivel a hazai kereseti viszonyokat jól ismerő (és azokat nagyon meg nem változtató) Fidesz tudja, hogy szabadon felhasználható jövedelem milliók számára csak akkor keletkezik, ha éppen nincs fűtési időszak, vagy ha egy kicsit halogatják a közüzemi számlák befizetését. És igaz, hogy a gáz világpiaci ára olcsóbb annál, mint amit a szolgáltató “rezsicsökkentett” áron felszámol, de hát mégis kinek hisz az ember?

Nekem hiszel, vagy a szemednek?!

Mert, ha valamit sokszor ismételgetnek, akkor azt előbb-utóbb az emberek elhiszik. Márpedig a kormánypropaganda ismételget szorgosan.

Kisker kontra nagyker

Az utóbbi hónapokban vált nyilvánvalóvá, hogy a kormány nyit egy újabb frontot, ezúttal újra a “multik” ellen.

A CBA-t és a Coop-ot helyzetbe hoznák, az Auchan, a Lidl, az Aldi és a Tesco áruházláncokat pedig megreguláznák, így a kormány elmondhatja majd, hogy “megvédte a hazát a multiktól”, s közben a több tízezer munkavállaló, aki ezeknél a multiknál dolgozik rosszabbul járhat, hiszen az extra-adókkal terhelt vállalkozások előbb-utóbb a személyi állományon lesznek kénytelenek kigazdálkodni a sarcot.

A nemrégiben kirobbant élelmiszerbotrányra a kormány válaszul egy olyan javaslatcsomaggal állt elő, amely korlátozná ezeknél a multiknál a reklámköltéseket, megadóztatná a parkolókat, az ingyenes buszjáratokat és a házhoz szállítást, de emellett kötelezően növelné az alkalmazotti létszámot is.

Persze könnyen lehet, hogy Soros után valaki más nevét is megtanulja az ország – valaki olyanét, akit lehet, sőt kell is gyűlölni. Egy tetszőleges alakot, vagy akár egy tetszőleges földrajzi nevet – Brüsszel után talán majd az Andok hegység tart felénk, amit meg kell állítani, ki tudja?

Szóval a jól bevált taktika már látszik, valamilyen osztogatás és/vagy valamilyen harc vár ránk 2018-ban is, a kérdés csak az, hogy az átmeneti jóléti intézkedések feledtetik-e velünk a Mészáros Lőrinceket, vagy az oktatás és az egészségügy állapotát?

A Ténytár cikke alapján

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!