A kopaszok nem kerülnek bíróság elé. Nyakó keményen üzent nekik és a gazdáiknak is

Bizonyára mindenki emlékszik arra, amikor a szocialista Nyakó István megpróbálta leadni a vasárnapi boltzár eltörléséről szóló népszavazási kezdeményezését, de ebben Őt, 11 kopasz, kigyúrt fiatalember megakadályozta.

Az eset egy korábban soha nem látott gyakorlatot vezetett be. Harcot az időbélyegzőért.

Az azóta eltel időben számos eljárás indult az ügyben. Az egyik végén a Kúria kimondta, hogy Nyakó Istvánt akadályozták a joggyakorlásban. Így esélye nem volt arra, hogy elsőként érjen az időbélyegzőhöz. Egyértelmű volt, hogy Nyakó elsőként érkezett a választási iroda elé, de csak másodikként tudott bélyegezni, így nem írhattak ki népszavazást az ügyben.

Hiába a bíróság ítélete, hiába tudja mindenki, hogy a kopaszok nyilvánvalóan szándékosan akadályozták Nyakót, hiába a választás rendje elleni bűncselekmény vádja, a Fővárosi Törvényszék nem látta megalapozottnak Nyakó István feljelentését. A végzés szerint Nyakó István nem sértettje az ügynek, és nem jogosult pótmagánvádlóként fellépni, mert „a népszavazási kezdeményezése akadályozása elsődlegesen a népszavazási eljárásban szerephez jutó állami szervek döntésének befolyásolására irányulhat”. A kopaszoknak tehát nem kell felelniük tettükért.

Megkérdeztük Nyakó Istvánt, hogy miként vélekedik az ügyről. Ő pedig rövid tömör üzenetet fogalmazott meg a kopaszoknak és a gazdáiknak:

“Ne dőljetek hátra, még nincs vége!!”

Az tehát a helyzet ma Magyarországon az, hogy ha úgy gondoljuk helyesnek, akkor büntetlenül megakadályozhatunk bárkit jogainak gyakorlásában. Az a helyzet, hogy ha felbérelünk egy seregnyi kigyúrt kopaszt, hogy álljon valaki elé, aki nem a Fideszre akar szavazni egy választáson, azt büntetlenül megtehetjük. Sem a felbujtónak, sem a végrehajtóknak nem esik bántódásuk. Hogyan lehetséges az, hogy a rendőrség nem jutott nyomára annak, aki ezt megrendelte? Hogy történhet, hogy nem találtak kapcsolatot Erdősiné (az Ő kezdeményezését bélyegezték le Nyakó előtt) és a kopaszok között? Miként fordulhat elő, hogy a többszörösen büntetett előéletű fickóktól nem kérdezte meg senki, hogy mi volt a kék mappájukban? Egyáltalán mi folyik ebben az országban?

Itt kérem szépen a társadalmi igazságérzet lábbal tiprása folyik. Itt Polt Péter dönti el, hogy bűnös vagy-e vagy ártatlan. A legtöbbször elég annyi ahhoz, hogy ártatlan légy, hogy fideszes vagy, vagy jóban vagy magas rangú fideszesekkel. Gulyás Mártonék elítélése is jól példázza, hogy milyen felfogásban folyik nálunk a “igazságszolgáltatás”.

Ezért is érdemes volna utcára vonulni. Ezért is érdemes lenne megtölteni a Kossuth teret.

Furán állok és nézek ki a fejemből. Arra gondolok, hogy egyszer talán ennek is vége lesz és egy normális országban élhetek majd. Egyszer…

Csak emlékeztetőül:

Ha Önt is zavarja, ami minket zavar, kérjük ossza meg ezt az cikket, hogy minél többen szerezzenek tudomást arról, mi folyik itt

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!