Lelepleztük az embert, aki bizonyítékul szolgál a Fidesz leggaládabb botrányára

MTI Fotó: Kovács Tamás

Egy vidéki városban erősen fúj a szél. A téren összegyűlt emberek összehúzzák kabátjaikat és a kifeszített Botka László molinó is alig marad a helyén. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje megérkezik, hogy fórumon ismertesse programját. Az övével együtt egy másik autó is begördül, amiből kiszáll valaki, hogy tiltakozásával a szélviharnál is jobban megzavarja az eseményt.

Magát a Szeviép károsultjainak védőjeként mutatja be, de célja nem az érdekvédelem, hanem a dezinformáció és a lejáratás. Az illetőt Szabó Bálintnak hívják. Mindenhova követi Botkát. A Pesti Bulvár kiderítette, hogy miért teszi ezt, és hogy milyen célok vezérlik. Személye kapcsán pontosan leképezhető a Fidesz karakterromboló modellje.

Ahhoz, hogy megértsük a Szabó Bálint jelenséget, fontos tisztáznunk néhány háttér-információt.

Mi is a Szeviép?

Egy Fidesz-cég, tele fideszes politikusokkal és fideszes pénzekkel. Ez nem az ellenzék, de még csak nem is a civilek állítása, ezek a tények, számos bizonyítékkal:

  • A Szeviép tulajának üzleti partnere volt a Fidesz korábbi gazdasági alpolgármestere, Tímár László.
  • A cég másik vezetője a felszámolás után egy másik fideszes oligarchának (Simicska) lett a tanácsadója.
  • A Szeviép a szintén fideszes Vegyépszernek volt az alvállalkozója.
  • A Fidesz-kormány 1998 és 2002 között 28 állami beruházásba vonta bele a Szeviépet, és ennek során összesen 15 milliárd forint közpénzzel tömte ki a céget.

Mennyi fideszes pénzről van szó?

  • M9-es autóút építkezése: 3 milliárd 200 millió forint
  • Polgári Tisza-híd: 1 milliárd forint
  • Szekszárdi Duna-híd: 700 millió forint
  • Bajai kikötő építése: 1 milliárd forint
  • A fideszes önkormányzatok közül, pl. Lázár János városa, Hódmezővásárhely is több százmillióval pénzelte a céget (ivóvíz hálózat korszerűsítés)

A fentebb felsorolt néhány állami, önkormányzati beruházás során a Fidesz a Szeviépet pénzelte. A Fidesz ugyanazzal próbálkozik, mint a brókerbotrányok idején: a Budacash vagy a Quaestor csődjénél is az ő embereik loptak, de megpróbálták azt is az MSZP-re kenni. A karcagi Bróker Marcsi kapcsán azzal az ÉPKAR Zrt.-vel hozták kapcsolatba az MSZP-t, amelyik az elmúlt 7 évben betegre nyerte magát különböző állami, és Fideszes önkormányzati megrendelésekkel (Komjádi uszoda 3,5 milliárd forint).

Tegyük kicsit félre a számokat, és nézzük meg, ki is az a Szabó Bálint!

Szabó igazi politikai kalandor. 2002-ben fideszes támogatással, független jelöltként indult Csepreg polgármesteri székéért. Hat százalékkal alulmaradt, de a képviselő-testületbe bejutott. 2003-ban belépett az MSZP-be, és a Fibisz (Fiatal Baloldal–Ifjú Szocialisták) Vas megyei elnöke lett. 2004-ben kizárták az MSZP-ből, mert helyi roma vezetők szerint pénzért toborzott új tagokat a pártba. Szabó rágalmazás miatt a bírósághoz fordult, majd később azt állította, az egyik tárgyalás után megtámadták, megverték és megerőszakolták. Később a bíróság kimondta, nem történt rágalmazás.

Tíz éve úgy döntött, kiszáll a politikából, majd porszívóügynöknek szegődött Szegeden. Kéősbb megalapította a követeléskezeléssel foglalkozó Likvid Kontroll Kft.-t. A Heti Válasznak azt nyilatkozta, olyan építőipari ügyekbe sodródott bele, amelyekben milliárdos kintlévőségekről volt szó. Időközben Szabó Szombathelyre bejegyzett, B&A nevű kereskedelmi cége ellen végrehajtást rendelt el az adóhatóság, majd a cégbíróság törölte a vállalkozást, mert már nem találták a céget a székhelyén, és már nem működött törvényesen.

Szabó Bálint 2012-ben ismét feltűnt a pártpolitikában, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció szegedi szóvivője lett. Erről a posztjáról azonban később lemondott, kilépett a DK-ból, és érdekvédőnek állt. A Likvid Kontroll Kft. ügyvezetőjeként az M43-as autópálya építésében közreműködő, pórul járt Szeviép-alvállalkozókat “képviselte.”

Szabó Bálint 2013-ban felkavarta az állóvizet az őszödi beszéd kiszivárogtatásával kapcsolatban. Azt nyilatkozta a Heti Válaszban, hogy 2006 nyarán ott volt Eduardo Rózsa-Flores lakásán, látta az MSZP akkori vezető politikusai közül „Katalint, Imrét és Ferencet”, akik az őszödi beszéd hangfelvételét hozták el. Állításai miatt többen beperelték.

Baja Ferenc szocialista politikus a személyiségi jogi pert jogerősen megnyerte, kártérítést ítéltek meg 5 millió forint értékben, és mivel Szabó Bálint nem fizetett, ezért a szegedi lakására jelzálogterhet jegyeztek be az MSZP-s politikus javára.

Szabó Bálint tehát már 2013-ban is egy olyan üggyel állt elő, amiről később kiderült, hogy szemenszedett hazugság. Azt csak sejthetjük, hogy mindez kinek a megbízásából történt. Ezúttal épp a választási kampány előtt, Botka László fórumain jelenik meg a hazugsággyáros Szabó, méghozzá pincsikutyaként követve az MSZP-s miniszterelnökjelöltet, az érdekvédelem álarca mögé bújva.

Hátborzongató összefonódásokat találtunk

Nem Szabó kétes személye az egyetlen, ami alátámasztja, hogy a Fidesz aljas eszközökkel a saját botrányát megpróbálja a szocialisták nyakába varrni. Egy szegedi ügyvédi iroda is feltűnik a történetben, ahol a különös véletlenek egybeesése sejteti, hogy a Fidesz nyakig benne van a Szeviép-botrányban.

Az ügyvédi kamara adatbázisa alapján a szegedi Bérkert utcában található egy ügyvédi iroda, melynek címére több egyéni ügyvéd is be van jelentve. Nézzük, kik azok:

  • Itt praktizál Dr. Bohács Zsolt, aki nem más, mint a Fidesz szegedi választókerületének elnöke. Korábban a Fidesz-KDNP színeiben 2010-14 között országgyűlési képviselő, illetve szegedi önkormányzati képviselő is volt.
  • Ugyanide van bejelentve Ifj. Szilágyi János egyéni ügyvéd is, aki a Szeviép ügy 3. rendű vádlottját védi.
  • A Pesti Bulvár értesülései szerint ebben az irodában dolgozik Csorba Judit ügyvéd is, aki a 10 évet kapott Ahmed H. ügyét Nagy Andrea bíróra szignáló Joó Attila felesége/élettársa.

Mit is jelent ez? Szignálási rendnek nevezik azt a folyamatot, amikor a különféle ügyeket elosztják a bírók között. Ez a folyamat jogszabályokban rögzített, nehogy akár csak a gyanúja felmerüljön, hogy szándékosan osztottak valamelyik bíróra egy ügyet, vagy fordítva, direkt nem őt hozták döntési helyzetbe. Ahmed H. ügyében a súlyos, elsőfokú ítéletet, Nagy Andrea bíró hozta meg, akinek az élettársa nem más, mint Ifj. Szilágyi János, akivel forrásaink szerint közös gyermekük is van.

Összefoglalva tehát: A Szeviép egyik vádlottját épp az az ügyvéd védi, aki a Fidesz vk. elnökével és azzal a harmadik ügyvéddel dolgozik egy irodában, akinek a férje annak az ügyvédnek az élettársára szignált egy Fidesz számára kiemelten fontos, példát statuáló ügyet, aki ugyanabban az irodában dolgozik. Ehhez még hozzáadhatjuk a hirtelen érdekvédővé vált Szabó Bálintot, és látjuk, hogy miként fordítja a saját botrányait a Fidesz az MSZP ellen.

Botka fórumán fújt a szélt. A megjelentek összehúzták a kabátjukat, a molinó is majdnem kirepült a helyéről. Ez a szél forgatja Szabó Bálintot arra, amerre éppen az érdekei kívánják, és ez a szél fogja elsodorni, ha majd eljön az elszámoltatás ideje…

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!