Kemény baleset a bahreini F1-futamon

Carlos Sainzot találta hibásnak az FIA a Bahreini Nagydíjon Lance Stroll-lal történt balesetben – bűnhődni Szocsiban fog.

A Toro Rosso versenyzője a verseny 13. körében éppen kerékcseréjéről tért vissza a pályára, ám az első kanyarnál olyan mélyen fékezett, hogy belecsúszott a neki nem sok helyet hagyó Lance Strollnak. Miután mindketten kiestek, az FIA versenybírósága csak a futam után vizsgálta ki az ügyet, s végül Carlos Sainzot büntette.

Úgy látták, döntő mértékben őt terhelte felelősség a balesetben, mivel nem volt valós esélye az előzésre. „A 18-as számú autó (Stroll) a normál versenyíven haladt, az 55-ös balra a boxutcából érkezett, és nagyon optimista próbálkozást tett az előzésre a kanyarban. A bíróság úgy ítélte meg, hogy az 55-ös számú autó döntő mértékben felelős volt a balesetért” – állt az indoklásban.

Sainz három rajthelyes büntetést kapott a következő Orosz Nagydíjra, mellé pedig két büntetőpont is járt. Ezzel az utolsó 12 hónapot tekintve már 7 pontnál tart, azaz 5 hiányzik neki az egy futamos eltiltáshoz.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!