Szélsőjobbosok provokáltak a tegnapi tüntetésen. Összeállt a kritikus tömeg (képek)

Tegnap ismét tüntetés volt Budapesten. Ezúttal a Hősök terére hívták azokat, akik nem értenek egyet Orbán Viktor politikájával. Már valóban elmondható, hogy ez a tiltakozás-sorozat már nem csak a CEU-ról szól.

Ma már sokkal többről van szó. Orbán sokfrontos háborút vív. A társadalom szinte minden rétegét dühítő intézkedéseivel egyre több ellenfelet szerez. Ma már olyanok is elfordulnak a Fidesztől, akik még soha nem szavaztak más pártra.

Sokan azt gondolták, ennyi tüntetés egymás után már egyre csökkenő résztvevői létszámot eredményez. Nem így történt. Nem állítjuk, hogy a Hősök terén annyian voltak, mint a hétvégi Kossuth téri demonstráción, azt viszont nyugodtan mondhatjuk, hogy itt is legalább 15-20000 ember nyilvánította ki nemtetszését. Az események békésen folytak a zsúfolásig megtelt téren. A beszédek után szinte mindenki elindult haza, kivéve egy néhány ezer főből álló kemény magot, akik a Lendvay utcai Fidesz székházhoz vonultak. A ház előtt aztán jöttek a szebbnél szebb rigmusok. ” Bajszos szar”, “Ki nem ugrál gázszerelő Hej, Hej!”, “Menjünk be!”, “Orbán takarodj!”, “Ruszkik haza!”, “Szabad Ország, szabad egyetem”,”Hazaárulók, Hazaárulók”, “Mocskos Fidesz”, “Éjjel, nappal hazudtok”, “Elegünk van!” “Egy lépést előre”. Üzentek a rendőröknek is: “Bűnözőket védtek!” “Sün” és a jól ismert “Magyar rendőr velünk van” rigmusokkal. Itt volt még egy kis lökdösődés Mészáros Lőrinc Echo tévéjének stábjával és a bordó sapkás rendőrökkel, de igazán “balhés” cselekményre nem került sor. Még eldobtak néhány papírrepülőt a székház felé, hogy hátha ezért nem viszik be őket, mint egy festékes flakonért Gulyás Mártont, majd az addigra már kissé megfogyatkozott, de még így is hatalmas tömeg, az Andrássy úton át az Oktogonhoz, onnan pedig a Kossuth térre vonult ahol még este fél tízkor is gyűlt a tömeg.

Ha azt gondolta, hogy nem küldenek provokátorokat erre a tüntetésre, tévedett. Félelmetes volt látni, ahogy egy tucatnyi, fekete bomberdzsekit viselő, bakancsos kopasz befurakodott a tömegbe. Igen-igen, jól gondolja. a Hatvannégy Vármegye cuki, néppárti arcai jöttek egyetérteni a demonstráció céljaival. Néhány percig igyekeztek zavart kelteni a jelenlétükkel és néhány kedves “büdös zsidózással”, majd lekapcsolta őket a rendőrség és kiemelte a szélsőjobboldali szervezet egyenruhásait a békés demonstrálók közül. Úgy tűnt, ők nem azért jöttek, hogy támogassák a szervezők kezdeményezését. Ők azért jöttek, amiért 2006-ban is. A különbség az, hogy azok, akik most kifejezték az Orbán rezsimjével szembeni kritikájukat, nem akarták felgyújtani a TV székházat, autókat sem és egyáltalán nem akartak utcai összecsapásokat. Ez a tömeg békét akar és azt, hogy egy normális Magyarországon élhessen. Sokakban forr az indulat, de amit azok, akkor tettek, nem lehet megoldás. Az egyetlen lehetőség az, ha nagyjából egy év múlva, mindenki elmegy szavazni és arra szavaz, akinek a legnagyobb esélye van leváltani Orbánt és csatlósait.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!