Nemzetközi botrány: kizárhatják saját frakciójából a Fideszt, viszont a levét mi isszuk meg

Amikor Magyarország kormánya olyasmit tesz, amivel egyáltalán nem értünk egyet, botrányosnak találjuk, sőt, tüntetünk is ellene, mi magunk is érezni fogjuk a hatását, az esetleges nemzetközi szankciók ugyanis vonatkoznak ránk még akkor is, ha legszívesebben azonnal elzavarnánk a vezetőinket.

Ujhelyi István a sajtóközleményében értekezik erről. Szerinte most már Orbán európai pártcsaládja akarja büntetni Magyarországot, vagyis az Európai Parlamentben frakcióként működő EPP.

A szocialista EP-képviselő szerint közös érdekünk, hogy Magyarország továbbra is az Európai Unió teljes jogú tagja maradhasson. Erre a putyini érdekeket szolgáló Orbán-rezsim alatt azonban nincs garancia. Minden európai demokrata elsődleges célja tehát, hogy eltakarítsa az EU ellen hadjáratot folytató kormányt – fogalmaz a képviselő, aki hozzátette: Orbán ezúttal túllőtt a célon, példátlan módon saját párttársai lázadnak fel ellene.

A szintén Néppárthoz tartozó Jean-Claude Juncker bejelentette, nyomást fog gyakorolni európai párttársaira, hogy érdemi vita kezdődjön a Fidesz EPP-tagságáról.

Az Európai Néppárt nem akar, nem tud többé közösséget vállalni Orbán Viktorral, tehát nem védik tovább az orbáni politikát. Az Európai Bizottság eljárásának a vége Magyarországot sújtó szankciók lehetnek; a Fidesz politikája miatt. Ezt pedig nem várhatjuk
meg – zárja sajtólevelét Ujhelyi.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!