Sebestyén Balázsék szerint a Rákosista időket idézi a kormány tevékenysége

A Reggeli Show műsorvezetői (kép: Facebook)

Kiállt a CEU mellett Magyarország legnépszerűbb rádióműsora a Reggeli Show a Rádió 1 kedd reggeli adásában. A műsorvezetők szerint:

“Sosem volt jó világ, ahol az állam mondta meg, hogy mit taníts és mit tanulhatsz. Ez sötét múltat idéz.”

– mondták. A mondat azért is ütős, mert Andy Vajna rádióján hangzott el – a műsorvezetők számítanak is arra, hogy a filmügyi kormánybiztos behívja őket magához elbeszélgetésre.

“pártpolitikával nem szoktunk foglalkozni, de ez már közélet, és azzal nekünk kell és akarunk is foglalkozni.”

Elmondták, a CEU több mint 20 éve működik Magyarországon, és amit elért és amit jelképez az országnak jó, ez egy “kincs, amire vigyázni kell”.

A hvg.hu így ír az esetről:

“Amikor azt hallják a CEU-ról, hogy csalás, csalók, kamudiploma, felmerül a kérdés, hogy miért éppen most, és hogyan tudott eddig így működni ez az egyetem – mondta Sebestyén Balázs, megemlítetve, hogy az egyetem mellett “elképesztő szaktekintélyek” szólaltak fel.

“Aki azt gondolja, hogy ez az egyetem és a kormány ügye, nagyon nagyot téved. Sokkal többről szól. Az elmúlt 20 évben olyan országban akartunk élni, ahol szabadon taníthatsz, válatszthatsz iskolát, és hogy mit akarsz tanulni. Ezt lerombolni, iskolákkal, egyetemekkel háborúzni nagyon-nagyon rossz kort idéz” – folytatta Balázs. “Akkor is ha liberális, ha balos irányultságú, akkor is egy egyetem” – állapították meg.

A műsorkészítő szerint ez az intézkedés durván ránk csukja az ajtót itt Közép-Európában, ahelyett, hogy nyitnánk, egyre jobban bezárunk.

Egy egyetemet bezárni: meglehetősen hasonlít egy régebbi rendszerre, amit úgy hívtak, hogy Rákosi-kultúrpolitika.

– mondta Sebestyén Balázs, aki szerint “szörnyű múltat idéz és szörnyű jövőt hoz el nekünk” mindez. “Ha nem tetszik, amit tanítasz, bezárlak. Ez nagyon szomorú. Ilyen korszak már volt, ilyen korszakot senki nem kíván magának.”

Ha az embernek gyereke van, különösen fontos szempont, hogy ezentúl nem tudhatja, hogy ha ma ezt az egyetemet beszántják, holnap vagy holnapután nem lesz-e bajuk egy másik egyetemmel – mondta Vadon János.

Sosem volt jó világ, ahol az állam mondta meg, hogy mit taníts és mit tanulhatsz. Ez sötét múltat idéz

– ismételte Sebestyén Balázs. Szerinte aki most a CEU-val van, az a szabad gondolkodással, a szabad egyetemválasztással, a szabad tanulási lehetőséggel, a szabad Magyarországgal van.
A műsorban megszólalt Enyedi Zsolt CEU-rektorhelyettes, és elmondta, hogy Soros Györgynek ma annyi köze van az egyetemhez, hogy tagja az igazgatótanácsnak. Az elnökségről már lemondott, ezzel is jelezve, hogy kiszállt az irányításból. Egy pénzalapot tett le, amit már nem kezel, és nem is vehet vissza – mondta a rektorhelyettes. Az egyetem tőle függetlenül működik, éppen ezért “rosszindulatú rágalmazás Soros egyetemének nevezni a CEU-t” – tette hozzá.

 

Megszólalt a rektorhelyettes is, a folytatásban elolvashatja. 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!