Agyonverve találták cellájában a hírhedt sorozatgyilkost

Halva találták a cellájában az egyik leghíresebb amerikai sorozatgyilkost. Donald Harveyt agyonverték. Ő évtizedekkel ezelőtt több tucat embert ölt meg, vádlói szerint élvezetből.

Gyilkosság áldozata lett az Egyesült Államok egyik legismertebb sorozatgyilkosa, Donald Harvey, aki legalább három tucat embert ölt meg évtizedekkel ezelőtt. A Halál Angyalaként is emlegetett férfira a cellájában támadtak rá– írta az AP-re hivatkozva a Yahoo.

A 64 éves Harvey harminc éve töltötte életfogytiglani szabadságvesztését az ohiói Toledó börtönében, ahol csütörtök délután összeverve, holtan találtak rá az őrök. A harminc éve börtönlakó férfi gyilkosát nem nevezték meg a hatóságok, és a támadás részleteit sem közölték. Annyit tudni, hogy egy, a cellájába belépő személy végzett vele.

Harveyt 1987-ben ítélték többszörös életfogytiglanira 37 ember megöléséért. Áldozatai többségével, akik kórházban kezelt emberek voltak az ohiói Cinncinatiben és a Kentucky állambeli Londonban végzett. Többségüket, 21 embert a Drake Memorial Hospital nevű cincinnati egészségügyi intézményben gyilkolta meg, ahol ápolósegédként dolgozott. Később azt vallotta, hogy további 18 beteg haláláért is felelős.

Állítása szerint 1970-ben kezdett gyilkolni, áldozatai nagy része pedig súlyos beteg volt, akiknek meg akarta rövidíteni a szenvedését. Legtöbbjüknek arzént vagy ciánt adott be, a mérgeket az általa felszolgált kórházi ételekbe rejtette el. Olyan páciens is volt, akit egyszerűen megfullasztott azzal, hogy nem cserélte ki a kiürült oxigénpalackját.

Akkor bukott le, amikor egy boncolás során az orvos megérezte a cián szagát.

Az ügyész szerint szó sincs arról, hogy Harvey kegyes gyilkos volt; nem azért ölt, hogy véget vessen a betegek szenvedéseinek, hanem mert szeretett ölni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!