Orbán olyan “vendéget” hív Magyarországra, aki Putyinnál is baljósabb látogató lesz

Sourc: flickr.com

Nem elég, hogy Magyarországra hívja, de már egyeztetett is vele személyesen, valamint együttműködést kötött vele a Fidesz színeiben. Eddig azt hittük, hogy Putyin lesz a legkedvesebb barátunk, de mellé még betársul egy harmadik fél is, aki nem a demokratikus gondolkodása, de nem is a feddhetetlen előélete miatt tűnik ki az európai nagyágyúk közül. Mondatnánk azt is, hogy madarat tolláról, embert barátjáról.

Orbán megbeszélést folytatott Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnökkel, a Hajrá Olaszország (FI) párt vezetőjével is. A találkozón a felek áttekintették az európai gazdasági helyzetet, továbbá beszéltek az olasz belpolitika aktuális kérdéseiről.

Orbán Viktor és Silvio Berlusconi megerősítette a pártjaik közötti együttműködést. A Fidesz elnöke magyarországi látogatásra hívta meg Silvio Berlusconit – közölte Havasi Bertalan az MTI-vel.

Csodálatos hír, hogy újabb mintát talált Orbán az ország kormányzásához. A Berlusconi ellen 1990 óta indult több mint húsz perből nyolcban ítélték el, de a büntetés végrehajtása vagy elévült vagy amnesztia miatt érvényét veszítette. Másik kilenc perben felmentették. A vádak között szerepelt orgazdaság, hivatali visszaélés, adócsalás, megvesztegetés, illegális pártfinanszírozás, kiskorú prostitúcióra kényszerítése. “Az engem üldöző kommunista milánói ügyészek áldozata vagyok” – ezt hangoztatta Berlusconi már a kilencvenes években. Őt mégis minden vád alól felmentették. Mondhatjuk úgy is, hogy mindenkinek megvan a maga Polt Pétere.

Nem nehéz megtalálni a párhuzamot az egykori Berlusconi-éra és a mai Magyarország között. A hasonló értékrendű vezetők mindig is keresték egymás társaságát. Orbán előszeretettel hívja meg hazánkba Putyint vagy Berlusconit, annak idején pedig Ceausescu is szívesen vett részt Mao-ce-tung állami ünnepségein. Megtalálja zsák a foltját…

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!