Toroczkai kitálalt: Csak kamu volt a jobbik cukisága.

Az úgy volt, hogy Vona Gábor egyszer csak levette a mentét és kutyuskákkal,  meg gyerekekkel kezdte fotóztatni magát. Kikerültek a Jobbik retorikájából a radikális mondatok, és szépen lassan elkezdtek mérsékelten politizálni. Ez az új politikai vonal azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A párt támogatottsága érdemben nem nőtt. A szavazók többsége azt gondolta, kutyából nem lesz szalonna.

Aztán egyszer csak minden világos lett. Szó sincs itt semmilyen elvi átalakulásról. Toroczkai kétséget sem hagyott afelől, hogy a cukiság csak egy jól felépített kamu volt. A Jobbik régi törzs-bázisáért, a nemzeti radikális szavazókért dolgozna Toroczkai László – mondta a párt alelnöke a Magyar Időknek.

Toroczkai azt is bevallotta, hogy a cukiság, csak a néppártosodásról, csak a szavazó-bázis növeléséről szólt, a Jobbik a valóságban nem változott. Azt is elárulta, hogy egyéni jelöltként nem indul a jövő évi országgyűlési választásokon – bár az elnökség határozottan felkérte erre -, sőt: ha a pártérdek sérti a nemzeti érdeket, akkor kész a Jobbikot is elhagyni. De abban bízik inkább, hogy alelnökké választásakor a pártvezetés „nemcsak a nevét akarta felhasználni, hanem a munkájára is szükség volt.”  Egyértelműen kijelentette: ugyanazok az eszmei alapok vezérlik, amelyek a szervezet alapításakor számítottak. „Azóta jottányit sem változtam, nem is vagyok hajlandó erre”

Toroczkai szerint nincs megegyezés a Jobbik vezetése és Simicska Lajos között és véleménye szerint a nagyvállalkozó fia, semmilyen szerepet nem kap majd a Jobbik vezetésében.  Vona erről azt mondta az ATV-nek, hogy most nem venné fel a pártjába az egykori Fidesz pénztárnok fiát, a tanácsait azonban elfogadná. 

Toroczkai Azt is elárulta, hogy csakúgy, mint Németh Szilárd, Ő is betiltana minden civil szervezetet, „mert azok a nemzetbiztonságra veszélyesek.” 

A “cigánybűnözés” is szóba került az interjú során. Toroczkai egyenesen közölte, hogy ma igenis van cigánybűnözés, bár azzal finomítani próbálta véleményét, hogy szerinte ez nem jelenti automatikusan azt, hogy minden egyes „cigány” bűnöző lenne.

A sokak szerint Moszkvából pénzelt jobbik alelnöke a végén még azt is hozzátette hogy előfordulhat, hogy a sok kis baloldali pártocska mégis összefog, “és a Jobbik és a Fidesz acsarkodásának farvizén kormányt alakítanak”  Aztán a jött a szokásos Sorosozás: „Ne becsüljük le Sorosékat, ne becsüljük le azokat a külföldi erőket, amelyek ugyanúgy jelen vannak most Magyarországon, mint korábban, csak legfeljebb meggyengült az erejük a kormányzati ellenakciók nyomán.”

Vona már ott tartott, hogy akár a melegfelvonulást is engedélyezné, erre jön az alelnöke és beleköp a levesbe. Ha komolyan vettük volna a cuki Vonát, most azt hinnénk, hogy ebben elég nehezen fognak tudni megegyezni. Mára azonban világossá vált, hogy ez a szervezet nem változott egy jottányit sem. A helyzet az, hogy megpróbáltak minket átb…ni, de nem jött be. Mindig van valaki, aki kinyitja a száját és kimondja az igazat. Köszöntjük újra a nemzeti radikális (szélsőjobbos) Jobbikot!

ATV, Magyaridők alapján

Ossza meg ezt a cikket és kövessen minket facebookon, nekünk ezzel segíthet.


Tisztelettel köszönjük!
A PestiBulvár csapata

Comments are closed.