A szakszervezeteknek elegük lett Tarlós tehetetlenségéből – Orbántól kérik a bérüket

Nem várnak tovább a főpolgármesterre a szakszervezetek, közvetlenül a miniszterelnöktől kérnek pénzt az önkormányzati dolgozók béremelésére.

A BKV-nál működő Egységes Közlekedési Szakszervezetet megdöbbentette, hogy Tarlós István azt nyilatkozta: nyereségessé tette a fővárosi cégeket, miközben például a BKV-nál éppen a veszteségre hivatkozva hárítják a béremelési követeléseket.

Az EKSZ a mintegy 150 ezer tagot képviselő Magyar Szakszervezeti Szövetséggel közösen megbeszélést kezdeményez a miniszterelnökkel.

Lehangoló pikantériája a mára drámaivá vált helyzetnek, hogy egy Bécsben működő szakszervezet felajánlotta a mintegy 800 felmondási nyilatkozatot őrző EKSZ-nek: akár nyelvtanfolyammal is segít az Ausztriában munkát vállaló buszsofőröknek. A kinti bérezés havi 2000 euró körül számolható – nincs min csodálkozni, hogy fogyatkozik a BKV.

Nemes Gábor, az EKSZ elnöke mai nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy már novemberben tájékoztatták Tarlós Istvánt a kialakult helyzetről – értetlenül állnak a főpolgármester tehetetlensége előtt, aki mindössze egy levelet írna így március végén Orbánnak.

Nemes továbbra is fenntartja korábbi drámai kijelentését, mely szerint naponta 5-10 ember távozik a BKV-tól. A következő három évben a bérfejlesztés biztosításához 34 millárd forintra van szükség évente – tette hozzá.

(kép: Breyer Gábor)

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!