A Fidesznek semmi sem szent: kirúgnák a gyerekeket az elismert iskolából, ha nem hajtanak fejet az egyháznak

Egy újabb ragyogó iskolai közösséget akarnak az egyház zsebébe dugni.

Nyilvánosan tiltakozni – egyelőre – senki sem mer, de forr az indulat és döbbenten állnak mind a szülők, mind a pedagógusok a felröppenő elképzelés előtt, hogy a Klebelsberg nevével riogató kormányzati oktatási fűnyíró a Magyarországi Orthodox Exarchátust akarja hizlalni a józsefvárosi iskolával.

A Vajda Péter Ének-zenei és Sportiskola olyan jelenkori és progresszív pedagógiai munkát végez már hosszú évek óta, hogy a nemzetközi ökoiskola-hálózatnak is része lehet. Tevékenységükben kiemelt szerepet kap a környezet- és egészségtudatos életmódra nevelés és a pedagógusképzésben végzett eredményes munkájuknak köszönhetően 2005 óta hivatalosan is az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Raoul Wallenberg Humán Középiskola gyakorlóhelye.

A hírek szerint mindezt, a tanév végével egyházi fennhatóság alá kívánja helyezni a kormányzati pedagógia – az önkormányzat pedig a kisujját sem mozdítja az iskola megmentéséért.

Lapunk úgy értesült, hogy a hét elejére tervezett iskolai szülői értekezleten kívánják aláiratni a beleegyező szándéknyilatkozatot, ami ellen lázadoznak a joggal felháborodott szülők – kérdés, mit reagál minderre az oktatásért felelős alpolgármester, aki történetesen a Fidesz jelöltje az áprilisban tartott józsefvárosi képviselői választáson.

Arról nincs információnk, hogy egy modern pedagógiai munkát mind a gyerekek, mind a szülők megelégedésére végző iskolának mi köze lehet egy hazai ortodox egyházhoz.

A további fejleményekről a holnapi szülői értekezlet után beszámolunk.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!