Hanyatt vágod magad, ha meglátod, mekkora tapló volt ma Orbán

© MTI / AP / Alessandra Tarantino

Mindenkinek meg kell adni az alapvető tiszteletet – ez a mondat mind szülői példa, mind iskolai ragadvány, viszont kezdek benne kevésbé hinni. Orbán Viktor mai kijelentésére nem tudom azt írni, hogy “elveimmel ellentétes” vagy hogy “nem értek vele egyet.” Annyit tudok írni, hogy vegytiszta taplóság.

Az Európai Unió forrásai révén tudjuk felzárkóztatni az országot, annyit köszönhetünk az EU-nak, amennyit az Orbán-kormánynak soha nem fogunk, és ezeket a forrásokat előszeretettel használja a Fidesz is, nemcsak a mindannyiunkat érintő beruházásokra, hanem csurranós-cseppenős pénzeknek is. Orbán ennek ellenére Brüsszelt tartja a legnagyobb mumusnak, ma pedig kiakasztva a populizmus mércéjét, keményen beleállt az EU-ba.

„Európát csak akkor lehet rendbetenni, ha minden nép gondoskodik saját hazájának biztonságáról és jólétéről – fogalmazott a miniszterelnök az M1 tudósítása szerint. Orbán kiemelte: a nagy kihívásokra csak magunktól remélhetünk megoldást: „ha biztonságos Magyarországot akarunk, csak magunkra számíthatunk, nekünk kell biztonságossá tenni“.

“Ha azt akarjuk, hogy gazdaságilag fejlődjünk, nekünk kell többet és jól dolgoznunk, versenyképesnek lennünk“ – mondta Orbán, aki szerint ezeket a dolgokat „nem fogják helyettünk elvégezni, nem változtat rajta semmilyen ünnepi deklaráció“.

Mondta ezeket épp az Európai Unió hatvanadik születésnapján, ahol mindenki az egységről, a tagállamok együttműködésről beszélt. Világosan látszik, hogy Orbán egy fotocellás ajtó felé rohan, az ütközést viszont mi fogjuk elszenvedni…

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!