Átköltöztetik a budapesti repülőgép múzeumot

A Budapest Airport fejlesztése miatt elköltöztetik jelenlegi helyéről az Aeropark repülőgép-múzeumot, amely emiatt várhatóan csak májustól fogad újra látogatókat.

Az Aeroparkot működtető Légiközlekedési Kulturális Központ (LKK) és a Közlekedési Múzeum MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a jelenlegi helyéről csak pár méterrel odébb költöznek a múzeum repülőgépei és a magyar légiközlekedéshez köthető eszközök, berendezések. A 4-es főúthoz közelebb eső területen színvonalasabb és nagyobb szabadtéri kiállítótéren mutatja majd be a múzeum a magyar légiközlekedés történetét.

A beruházás keretében BKK buszmegálló és az Aeroparkhoz vezető gyalogút, valamint új, könnyűszerkezetes épületek is létesülnek, a látogatók számára pedig ingyenes parkolót alakítanak ki. Emellett lesz szimulátor, valamint új kávézót, jól felszerelt repülős ajándékboltot is kialakítanak, és a tervek között szerepel a légiforgalmi irányítást bemutató tárlat is. Minden kiállított repülőgép négy irányból külön intenzív megvilágítást kap.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!