Következetesen bírálta Putyint: az utcán lőtték agyon a volt orosz képviselőt Kijevben

Megöltek egy volt orosz parlamenti képviselőt Kijev belvárosában. Denisz Voronyenkov 2016-ig volt képviselő a Dumában.

Közismert volt arról, hogy következetesen bírálta Putyint. Sz. Bíró Zoltán Oroszország-szakértő a Klubrádió műsorában azt mondta az ügy kapcsán, hogy sokaknak jó oka van feltétezni, hogy politikai motívum áll a történések mögött. Mint mondta, az ukrán főügyész és a biztonsági szolgálat vezetője, illetve az államfő is arról beszélt, hogy Oroszországot látják az ügy mögött.

Mindezt azért gondolhatják, mert egy olyan képviselőről van szó, aki feleségével együtt – aki hasonlóképp Duma-képviselő – úgy döntött még mandátumuk lejárta előtt elhagyták Oroszországot és csak most februárban derült ki, hogy tavaly év végén Kijevbe tették át székhelyüket és politikai menedékjogot kértek, majd ukrán állampolgárságot kaptak.

Ezt követően Denisz Voronyenkov terhelő adatokat, vallomást tett Janukovicsra vonatkozóan. Hetek óta folyik a vizsgálat a volt miniszterelnök ellen és perre készülnek vele szemben, melynek koronatanúja Voronyenkov volt. Ezért erős a gyanú, hogy Oroszország áll a háttérben.

A merénylőről azt derítették ki, hogy egy körözés alatt álló 1988-as születésű férfiről van szó, akinél furcsa mód nála voltak az iratai. Valamelyik nacionalista ukrán csoportnak volt a tagja, aki harcolt Kelet-Ukrajnában. Segítői is lehettek,a lakásán már házkutatást is tartottak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!