Fideszes politikus ennyire még nem alázta meg a magyar embereket

Az szocialista miniszterelnök-jelölt, Botka László múlt héten beszélt arról, hogy különadóval sújtaná azokat a gazdagokat, akiknek 1 millió forintnál nagyobb a havi jövedelme, akiknek 100 millió forintnál több a vagyona és 100 hektárnál több földje van. A parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke szerint az MSZP újabb adóemelésen gondolkodik, ami annyiban igaz, hogy a társadalom felső 5-10-%-a a tervezet szerint valóban többet fog fizetni, de a 90 százalék jól jár.

A Fidesz a gazdagok nézőpontjából tekint a történetre, ezért is történt az, hogy Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselő az ATV-nek azt mondta, hogy

nem tartja kirívónak a havi egymilliós jövedelmet ma Magyarországon.

„az a helyzet, hogy ha ma megnéz egy multinacionális éget, vagy egy nagyvállalatot, akkor annak a vezetői azok ebben a fizetési kategóriában vannak.”

Szerinte Botkáék a különadóval csak feszültséget akarnak generálni a gazdagok és a szegények között. Ezzel szemben a valóság az, hogy az egymilliós fizetés igenis kirívó, hiszen az országos átlag kereset 2016-ban 172.000,- Ft volt, Bánki képviselő úr hivatalos parlamenti illetményének kb. tizede.

A képviselő úr jól keres, máshoz szokott, így neki valóban nem kirívóan magas az egymilla.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!