Kövér „deresre húzta” az MSZP-s képviselőnőt – Rétvárynak „kezet csókolt”

A sajtóhírek szerint Andy Vajna kérésére módosítandó gyermekvédelmi törvény ellen tiltakozott a parlamentben napirend előtt a szocialista Bangóné Borbély Ildikó. Kövér már-már elfenekelte.

A gyermekvédelmi törvény példátlanul abnormális módosítása lehetővé tenné, hogy gyerekek éjjeli forgatáson is résztvehessenek – ez pedig megengedhetetlen lenne egy olyan kormány részéről, amelyik állandóan a család szentségéről beszél, most pedig a legdurvább eszközökkel akar beavatkozni a családok és gyerekek életébe – vetette fel a tervezett tervezetet Bangóné.

Az MSZP-s politikus sajtóhírekre hivatkozva firtatta, hogy elkészült-e a módosítás annak ellenére, hogy az ombudsman is felemelte a szavát a nyilvánvalóan embertelen elképzelés ellen.

Bangóné, ha már szót kapott, felhánytorgatta Vajna kaszinóérdekeltségeinek átláthatatlanságát, mentesülését az online kasszákra vonatkozó előírások alól, kétesen kusza médiaérdekeltségeit sem hagyva szó nélkül.

rétváry
Rétváry Bence gyermekekkel – de még nem a gyermekvédelmi törvény megszavazásán

Rétvári „Ájtatos” Bence, az Emmi államtitkára válaszában – a hvg.hu helyszíni tudósítása szerint – lényegében csak arról beszélt, hogy mit tett a Fidesz a gyerekek érdekében: lépett a gyerekek ketrecharca miatt (???), szabályozta, hogy az intézetben nevelkedő gyerekek családokhoz kerüljenek (s átpasszolhassák a jelenlegi értékes ingatlanokat, többek között a fóti kastélyt – a szerk.), majd hosszan bírálta a szocialistákat, hogy nem támogatták a családi adókedvezmény bevezetését, az ingyentankönyv bővítését, bírálták az Erzsébet tábort, a kettő között pedig kitért a kérdésre is:

Magas hangfekvéssel beleordít a napirend előtti felszólalások közé, de ilyen javaslat nem szerepel a napirenden, a kormány nem tárgyalta, nem is döntött róla, a sajtóhírekben létezik a javaslat.

Az ülést levezető Kövér László a végén megköszönte Rétvárinak a türelmet, majd helyre tette Bangónét, aki – szerinte – a válasz alatt közbekiabált: kioktatta a képviselőnőt, hogy mire fordítsa legközelebb a rendelkezésére álló időt és csőre töltött tekintettel zárta rövidre a történteket, mintha csak a saját tanyáján lenne: “Viszontlátásra, tessék viselkedni.”

Az Index információja alapján számolt be a sahazai sajtó arról, hogy egy márciusban esedékes filmforgatás miatt kérte Andy Vajna és Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap vezetője még február 8-án, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma módosítson egyes gyermekvédelmi jogszabályokon. Választ azóta sem kaptak az EMMI-től a meglebegtetett szondázásra.

Vajnát ismét sikerült a szőnyeg alá söpörni, Rétvárynak be lehet vinni egy kokit, ha mégis módosítanák a gyermekvédelmi törvényt.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!