Orbán megmondja mi a véleményed- Dr. Sándor Zsuzsa jegyzete.

“Szépelgő handabanda” Orbán Viktor nevezte így az emberi jogokat. Frissen esküt tett határvadász tiszthelyetteseket volt szíves tájékoztatni arról, hogy majdani munkájuk során miként kell vélekedniük a menekültek alapvető emberi jogairól.

Mert azt, hogy ő és az általa vezetett Fidesz mit gondol erről, azt az egyre durvább, számos nemzetközi egyezményt sértő törvényekből már eddig is tudtuk. Mostantól azonban már a fiatalkorúakat sem védi semmiféle „szépelgő handabanda”, a 14 és 18 év közötti gyerekeket is a drótkerítéssel körbevett konténerekbe zárják, míg menekült státuszukat ki nem vizsgálják.

határ 4

Külföldi lapok, mint az Independent, vagy a svéd Aftonbladet, rajtuk kívük a Nobel békedíjas Orvosok Határok Nélkül nevű nemzetközi segélyszervezet, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) magyarországi szóvivője, a Katolikus Segélyszolgálat (CRS), a Jezsuita Menekültsegítő Szolgálat (JRS), a Human Rights Watch (HRW) jogvédő szervezet, no meg a Helsinki Bizottság hónapok óta jelzi a magyar hatóságoknak, hogy a szerb-magyar határon a rendőrök fizikailag bántalmazzák a menekülteket.

Azt még értem (dehogy értem!), hogy a “Soros-bérenc” Helsinki Bizottságnak egy szavát sem hiszi el a magyar kormány. De azt talán még Orbán Viktor sem gondolhatja legsötétebb rémálmaiban sem, hogy a katolikus, vagy a jezsuita szolgálatot is Soros pénzeli.

A Magyar Belügyminisztérium válasz helyett politikai támadásokról, a határvédelem lejáratásának szándékáról filozofált, mintsem hogy a vádakat kivizsgálta volna. Később már azzal érveltek, hogy ugyan megvizsgálták a panaszokat, de nem találtak bűncselekményre utaló gyanút, tehát hamisak a bántalmazásról szóló állítások. Végül Papp Károly országos rendőrfőkapitány elismerte, hogy négy (4!) büntetőeljárás folyik a határon elkövetett állítólagos rendőri túlkapások miatt.

Simon Ernő, az UNHCR magyarországi szóvivője közel 100 menedékkérő hozzájuk intézett panaszáról számolt be. Ezek a panaszok tavaly nyáron egy hónapon belül érkeztek és mindegyikük bántalmazásról szólt. Feltűnő hasonlóság volt olyan emberek leírásaiban, akik a legkülönbözőbb helyekről érkeztek, nem beszélték egymás nyelvét, sőt nem is találkoztak egymással.

hatar 1

A most megjelent brit és svéd riportok szerint a menekültekkel szemben alkalmazott bántalmazások, kegyetlenkedések száma ugrásszerűen megnőtt a tavalyiakhoz képest. Az Orvosok Határok Nélkül nevű szervezet adatai is ezt támasztják alá. Korábban – mondják – Magyarországról Szerbiába visszazsuppolt 2-3 áldozatot ápoltak a belgrádi kórházakban, most akár 20 bántalmazottat kell kórházba vinniük egy-egy nap alatt. A menekültek szerint egyenruhások és kutyások okozták sérüléseiket. Az orvosok pedig látják, hogy a sérülések ökölcsapásoktól, gumibotoktól és kutyaharapásokból származnak. Mindezt fotókkal is dokumentálták.

A HRW-nak többen is beszámoltak arról, hogy sérüléseiket az egyenruhások tonfával, ököllel és rugdosással okozták. (Ha esetleg békés olvasóim nem tudnák, mi az a tonfa, elmondom: egy olyan bot, amelynek tengelyére merőleges nyele, vagyis fogója van, közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek minősül, legálisan csak fegyveres és rendvédelmi szervek számára értékesíthető.)

Grisham egyik könyvében fehér férfiak meggyaláznak és csaknem megölnek egy fekete kislányt. A gyerek apja lelövi a tetteseket. Az apa védője így szól a fehérekből álló esküdtszékhez: „mielőtt döntenének, hunyják le a szemüket és képzeljék azt, hogy a meggyalázott kislány fehér”.

Hadd mondjam én is azt mindazoknak, akik elhiszik Orbán menekültellenes propagandájának, hogy az emberi jogok szépelgő handabandázások: hunyják be a szemüket és képzeljék azt, hogy mindez velünk történik.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!