Nem kegyelmezett az újpesti polgármester – mára utcára tett egy helyi lakost

A kilakoltatást annak ellenére hajtották végre, hogy a bérlőnek az utolsó pillanatban sikerült adományokból összegyűjtenie az önkormányzat felé fennálló tartozásának teljes összegét, és megegyezést keresett az önkormányzattal.

wzs
Újpest polgármestere, Wintermantel Zsolt

Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere ma a ’48-as hősökről emlékezik, tán több alkalommal is, miközben kíméletlen döntése miatt egy rá bízott helyi polgár mától az utcán „talál” otthont, s a gyermekétől is elszakították.

A lakást élőlánccal védő aktivistákat a rendőrök erőszakosan távolították el.

A Város Mindenkié Egyesület és az immár hajléktalan F.E. az utolsó pillanatig bízott abban (mivel erre már többször volt példa), hogy az önkormányzati vezetők jobb belátásra térnek, és elállnak az elhelyezés nélküli kilakoltatástól s az önkormányzat hajlandó lesz megegyezni az újpesti anya jogviszonyának rendezéséről.

F.E. az utolsó pillanatig megegyezésre törekedett: a kilakoltatás délelőttjén adományokból sikerült összegyűjteni az önkormányzat felé fennálló háromhavi lakbérhátralékának teljes összegét.

Ezt az ajánlatot viszont nem fogadta el az önkormányzat, a kilakoltatás végrehajtásához pedig a rendőrség nagy erőkkel kivonult.

Az élőláncot alkotó aktivistákat egyenként eltávolították. Egyes aktivisták esetében a rendőrök nem kellő elővigyázatossággal, kifejezetten erőszakos módon jártak el, ezzel testi épségüket veszélyeztették. Emiatt az AVM egyik tagja épp az egyik budapesti kórház baleseti osztályán van.

Azzal, hogy mára kilakoltatták újpesti bérlakásából, F.E. nem csak azt a nagyjából félmillió forintot vesztette el, amit a lakás felújítására, lakhatóvá tételére költött, hanem a kiszámítható jövedelemszerzés lehetőségét is.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!