Gyanúsítottként hallgatták ki Mengyi “Voldemort” Rolandot. Lehet, hogy le is csukják?

Mengyi Roland

A Mengyi ‘Voldemort’ Roland fideszes országgyűlési képviselő és társai elleni büntetőeljárásban hét személy gyanúsítotti kihallgatására került sor:

  • különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntette kísérletének;
  • kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntettének;
  • vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntettének;
  • illetve hamis magánokirat felhasználása vétségének megalapozott gyanúja miatt

– derül ki Polt Péter legfőbb ügyész Harangozó Tamás MSZP-s képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából, mint írta, öt gyanúsított esetében került sor előzetes letartóztatás vagy egyéb személyes szabadságot korlátozó kényszerintézkedés elrendelésére, és jelenleg minden gyanúsított szabadlábon védekezik.

Polt Péter szerint megalapozott a gyanú, hogy Mengyi Roland és társai különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalást kíséreltek meg.

A 168 óra cikke szerint egy országos szociális szövetkezeti hálózat létrehozója, E. Zsolt uniós pénzekre akart pályázni, és barátain keresztül eljutott Mengyihez. A fideszes képviselő a pályázókat összehozta egy pályázatíróval, B. Szilviával, aki később elárulta: miután elnyerik a támogatást, a felét vissza kell fizetniük – ebből lett később 90 százalék, és valószínűleg ez a kapzsiság az oka, hogy nyilvánosságra került az ügy.

Azt is írták: a vallomások szerint Mengyi Rolandot „Voldemort nagyúrnak” kellett szólítani.

A nyomozás befejeződött, az eljárás vádemelési szakaszban van. A tájékoztatásból nem derült ki, a vádemelés érinti-e Mengyi Rolandot. – írta a Magyar Nemzet.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!