Amit Farkas Flórián eltapsolt azt majd az adófizetők kiperkálják – újra

Farkas Flórián az Országos Roma Önkormányzat vezetője (kép: Index)

2017.03.13. 10.00

A maradék adóssága rendezéséhez is segítséget kap a kormánytól az Országos Roma Önkormányzat – értesült a Romnet internetes portál. Az önkormányzatnak még háromszáz millió forintot kellene visszafizetnie a munkahelyteremtő programjuk csődje miatt. A Romnet szerint ennek nagy részét úgy törlesztik majd, hogy egy székházukat eladják az Emberi Erőforrások Minisztériumának. Ott azt közölték Híradónkkal, hogy nem terveznek ingatlanvásárlást, de arra nem válaszoltak, hogy más kormányszerv megveszi-e az irodaházat. Az MSZP szerint a kormány és az ügyészség is falaz Farkas Flóriánnak, aki a Roma Önkormányzat elnöke volt a botrányba fulladt program alatt.

Az ORÖ a budai épületet a múlt héten feloszlott Híd a munka világába nevű foglalkoztatási szövetkezet központi irodaházának vásárolták 205 millió forint+ áfa áron. A RomNet úgy tudja, a legutóbbi, az ORÖ által kért értékbecslés 270 millió forintban állapította meg a Gellérthegy utcai ingatlan piaci árát, és a kormány ezen az összegen vásárolná meg az ingatlant.

Ha az üzlet létrejön, akkor az ORÖ fellélegezhet, az 1,6 milliárd forintos adósságát a kormány teljes egészében átvállalja, és a maradék 30 millió forintot a már korábban megkötött szerződés alapján év végéig havi 7 millió forintos részletekben fizeti meg.

Forrás: RTL Híradó, Romnet

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!