“Adjatok egy fegyvert, rákos vagyok, majd én elintézem!” – nyílt levél Orbánnak

Forrás: (MTI/AP/Ronald Zak)

Kedves Vezető!

Nem vagyok híve sem az erőszaknak, sem azoknak a módszereknek, amelyeket antidemokratikus jellegüknél fogva felhasználni mind a jog, mind az erkölcs szerint tiltott. Éppen ezért általában kommentelem azokat a képeket, ahol téged Ceausescu-hoz hasonlítanak. Kísérőszövegnek azt szokták írni, hogy hasonlóképp fogsz járni, mint a néhai román diktátor. Az efféle fotókhoz általában azt írom: próbáljuk inkább meggyőzni a megvezetetteket, és elfelejteni végre a szélsőséges gondolatokat, amelyeket te generálsz a legtöbbekben, kedves Vezető!

Amikor azonban azt hallom egy – ma már nem élő – elkeseredett bácsitól, hogy “adjatok egy fegyvert, rákos vagyok, majd én elintézem,” elgondolkodom azon, hogy meddig fog ez a tömeg békésen tűrni. Azokról az emberekről beszélek, akik veled együtt vettek részt a rendszerváltásban, mivel elegük volt abból, hogy a hírek csak a termelés növekedéséről szólnak és az esetleges redundáns, rendszerellenes elemek hamis színben való feltüntetéséről, a mindenkit összezavaró dezinformációról.

Most a te médiabirodalmad jóval lekörözte elődeidet. Itt nem Aczél György munkálkodik, hanem Habony Árpád, Havasi Bertalan, Andy Vajna és még sorolhatnám a neveket. Ezek a fickók pedig sokkal dörzsöltebbek és gátlástalanabbak azoknál, akikről Bródy úgy énekelt, hogy “ezek ugyanazok.” Dehogy ugyanazok! Ti is változtatok. A kedves, fiatal demokratából kedves vezetővé nőtted ki magad, Viktor.

A hírek arról szólnak, hogy 2018-ra még nagyobb karakterrombolást tervezel, és most már nehéztüzérségként minden médiafelületed megvan ehhez a köztévétől kezdve a TV2-n át az Origóig.

Szentpéteri Nagy Richárd ma a Népszavának úgy nyilatkozott, hogy a lejáratások fontos aspektusa, hogy a kabinet mit ér el a célzott személynél. Engedelmeddel őt idézném most:

„Meg lehet félemlíteni annyira az illetőt, hogy elbizonytalanodjék. És ráadásul nem csak ő, hanem további személyek, akik esetleg politikai pályára lépnének – embernek kell lennie a talpán az illetőnek, hogy ezt bírja”.

A politológus szerint a kabineted addig csinálja a lejáratást, ameddig hatásos, de ha nem hatásos, csináljátok még tovább.

„Része a rendszernek, hogy azt sem tudjuk kire van megadva a kilövési engedély. Maga Orbán dönti el, hogy ez hogy megy”.

Ismerek egy ellenzéki politikust, aki egy közintézményben dolgozott. Kérdeztem tőle körülbelül két éve, hogy miért hagyják még őt ott dolgozni. Erre azt felelte, pont azért, mert ha engem kirúgnának, az nagyon feltűnő lenne. Két esztendő telt csak el azóta, és a kicsapásának visszhangja nem jutott tovább egy helyi ellenzéki sajtótájékoztatónál. Ennyi idő alatt sikerült erre a szintre juttatnod Magyarországot.

Kedves vezető!

Sok-sok ember van, akit meg tudsz félemlíteni, de még olyanok is akadnak, akiket az oldaladra állíthatsz, mert Isten tudja, miért, de hisznek neked. Egyre többen leszünk azonban meginghatatlanok, akik akkor is le fogjuk írni a mocskosságaidat, ha magánhadsereget sorakoztatsz fel az udvarunkon, és akkor is nyíltan harcolunk a rendszered ellen, ha muníciónk sem marad.

Ennyit szerettem volna leírni neked. Kellemes hétvégét kívánok!

Üdvözlettel,
Jabronka Richárd

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!