Váratlan: olyan ember állt Jordán mellé, akit ezért vagy kirúgnak, vagy a Fidesz is fejet hajt neki

Kép forrása: MNO.hu

Korábban a Pesti Bulvár beszámolt róla, hogy Szombathelyen példátlan hatalmi kontrollt vetettek ki a Jordán Tamás vezette és általa is alapított Weöres Sándor színházzal kapcsolatban, hiszen hiába volt Jordán az egyetlen pályázó, és hiába sorakozott fel mögötte a teljes szakma, érvénytelenítették a pályázatát. Még maga Törőcsik Mari is videoüzenetet küldött a döntéshozóknak.

Nézzünk mélyen magunkba, és mondjuk ki őszintén, hogy valóban vártunk érdemi reakciót a kormánytól, vagy legalábbis azt, hogy bármilyen módon is meghatja őket a teljes körű tiltakozás. Nyilván nem, hiszen amit a Fidesz eltervez, azt nem igazán szokta holmi szakmai véleményekre alapozva megváltoztatni.

Mégis, a legváratlanabb helyről jött megerősítés Jordán személyét illetően!

kerenyi BA20150303 2464 1
Kép forrása: MNO.hu

Nem más, mint a „tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért” felelős miniszterelnöki megbízott: Kerényi Imre. Tudják, ő volt az az ember, akinél kinyílott a pitypang és sárga volt a pecsenyekacsa, ráadásul ezeket meg is írta. Ennek ellenére úgy tartja:

„Ha én szombathelyi önkormányzati képviselő lennék, biztos, hogy megszavaznám színházigazgatónak újra Jordán Tamást, mert egy kreatív alkotó, fontos ember, izgalmas színházat csinál” – nyilatkozta Kerényi az atv.hu-nak.

Elég megnéznünk az Újszínházat és a Dörner-féle elképzeléseket ahhoz, hogy észrevegyük: keverve a művészetet, a színházat a politikával és az érdekcsoportokkal sosem kapunk jó, minőségi kultúrát. Ha valaminek, akkor ennek aztán tényleg nem szabadna maffiaszerűen működnie, mégis ez történik szerény hazánkban. Ezt néha még azok is belátják, akiktől a legkevésbé várjuk.

A kérdés most csak az, hogy Kerényi a magánvéleményén kívül kíván-e tenni valamit annak érdekében, hogy a szombathelyiek és a szakma akarata érvényesüljön, vagy csak írogatja magában a Magyar Krónikát, hátha attól szebbnek tűnik a világ?

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!