Már alig férnek el a kisebb kormányzás jelszava alatt az orbáni államtitkárok

A kisebb és olcsóbb kormányzás jegyben az Orbán-kormány hét év alatt több mint kétszeresére emelte az államtitkárok és a helyettes államtitkárok számát. A fizetésük átlag másfélmillió.

Alig két hónap alatt tovább növelte az államtitkárok, helyettes államtitkárok és miniszteri biztosok számát az Orbán-kormány, pedig az állami vezetői gárda létszáma már az év elején is rekordmagas volt.

Hét éve Bajnai apparátusát húsz államtitkárral és 49 helyettes államtitkárral váltották le.

Ez a szám idén eddig 56 az államtitkárok tekintetében és 108 (!) a helyettes államtitkárok számában.

Már ebben az évben 18 miniszteri biztost, egy új államtitkárt és 8 helyettes államtitkárt neveztek ki – összegezte a Magyar Nemzet a szaporodó apparatcsikokat.

Természetesen Szijjártó Péter is biztonsággal osztja a miniszteri biztos bónusz álláshelyeket: lesz, aki a magyar V4-elnökség lebonyolításáért felel majd, más pedig a vízipari exportért és a Duna régió-stratégiáért”.

A múlt hónapban az Igazságügyi Minisztérium három miniszteri biztossal „gazdagodott”, a honvédelmi tárcához két embert neveztek ki ebbe a pozícióba, és a Balog Zoltán vezette Emberi Erőforrások Minisztériumánál (Emmi) is volt egy kinevezés.

Januárban pedig a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz és az erőforrás tárcához 3-3, a fejlesztési, illetve a külügyi tárcához pedig 2-2 miniszteri biztos kinevezéséről jelent meg beszámoló a Hivatalos Értesítőben.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!